eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 29-én. Djokovic 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt, és január 30-tól újra világelső lesz.
Nyitókép: A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 29-én. MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Lazítottak: Novak Djokovic indulhat a US Openen

A szerbek 22-szeres Grand Slam-győztes játékosa is részt vehet a rangos teniszversenyen miután az Egyesült Államok enyhít Covid-19 miatt elrendelt korlátozásokon.

A 35 éves világelső nem rendelkezik a koronavírus elleni védőoltással, így legutóbb 2021-ben versenyezhetett New Yorkban, akkor kikapott a döntőben az orosz Danyiil Medvegyevtől.

Az Egyesült Államok illetékes hatósága most bejelentette, hogy május 11-től a külföldről beutazóknak nem szükséges a védőoltás, így Djokovic harcba szállhat karrierje negyedik US Open-győzelméért.

A játékos tavaly nem lehetett ott a mezőnyben, mert nem oltatta be magát a koronavírus ellen,

ami pedig 2021. november 8. óta kötelező feltétele volt a külföldiek beutazásának. Hasonló okból tavaly, az Australian Openen sem indulhatott és idén Indian Wellsben, illetve a Miamiban rendezett tornán sem vehetett részt, mert bár külön engedélyért folyamodott, nem kapta meg.

Az év utolsó Grand Slam-tornája augusztus 28-án kezdődik New Yorkban.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×