eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A világelső szerb Novak Djokovic (hátul) és a svájci Roger Federer a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében 2019. július 14-én. Djokovic ötödször nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyét.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Will Oliver

Játszhatnak az oroszok Wimbledonban

A tervek szerint orosz és fehérorosz játékosok is részt vehetnek - semlegesként - az idei wimbledoni teniszbajnokságon.

A szervezők pénteken jelentették be, hogy az elmúlt évi állásponttól eltérően ezúttal nem zárják ki a két ország játékosait a nevezésből.

"A jelenlegi szándékunk az, hogy elfogadjuk az Oroszországból és Fehéroroszországból érkező játékosok nevezését azzal a feltétellel, hogy semlegesként versenyeznek" - áll a füves pályás Grand Slam-tornát szervező All England Lawn Tennis Club közleményében.

Az AELTC tavaly Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedte indulni az orosz és fehérorosz játékosokat, akkor azzal támasztotta alá a döntését, hogy a brit kormány iránymutatása alapján ez volt az egyetlen járható út.

Az idei nyitás nem teljes körű, a részvétel feltételei között szerepel, hogy nem lehet "Oroszország ukrajnai invázióját támogató megnyilvánulásokat" tenni, illetve nem indulhatnak olyan játékosok, akik az orosz vagy a fehérorosz államtól támogatást kaptak.

A szervezők előzetesen egyeztettek a brit kormánnyal, a sportági szövetséggel és egyéb közreműködőkkel.

Tavaly a tiltás miatt Wimbledonban nem osztottak ranglistapontokat.

Az idei wimbledoni tornára július 3. és 16. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×