eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Brittney Griner, az orosz Jekatyerinburg (b) és Natasha Howard, az orosz Dinamo Kurszk játékosa a női kosárlabda Euroliga döntőjében játszott, Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2019. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Nyikos Péter

Máris szerződést kapott az Oroszországban korábban bebörtönzött kosárlabdázó

Egy éves profi szerződést kapott Brittney Griner. A 32 éves, két méternél is magasabb játékos 10 hónapot töltött orosz börtönökben.

Brittney Griner 10 hónapig volt orosz börtönökben, miután az ukrán-orosz háború kitörésekor kábítószer-birtoklás miatt letartóztatták, majd elítélték és börtönbe vitték. A világ egyik legjobb női kosárlabdázójánál akkor minimális mennyiségű (az amerikai sportolóknál szinte természetes) kannabiszszármazékot találtak a repülőtéren, amikor éppen haza akart repülni az Egyesült Államokba.

A játékos a WNBA-ben érdekelt Phoenix Mercury csapatában folytatja pályafutását. A hírek szerint 165 100 dollárt keres majd a következő szezonban. Ez majd 14 ezer dolláros havi fizetésnek felel meg. Magyarországra a női amerikai profi kosárlabdázók 2000-8000 dollárért szoktak szerződni, de volt már olyan játékos is, akinek a szerződése 12 ezer dollárról szólt.

A sportoló megszabadult legendás, derekáig érő raszta hajától, erről is tett fel fotókat a Twitterre.

Grinert egyébként 2013-ban éppen a phoenixi alakulat draftolta a legelőkelőbb helyen, a következő lesz a tizedik idénye a Mercurynél, és 2021 után tér vissza a klubhoz. A tavalyi WNBA-szezont az oroszországi rabság miatt hagyta ki – ad hátteret a Sportal.

Brittney Griner, ahogy erről az Infostarton is beszámoltunk, egyébként fogolycsere keretén belül szabadult, hiszen 9 évre ítélték Oroszországban. Egy fegyverkereskedőt adtak érte az amerikaiak.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×