eur:
369.12
usd:
345.53
bux:
48277.14
2023. június 5. hétfő Fatime
Brittney Griner, az orosz Jekatyerinburg (b) és Natasha Howard, az orosz Dinamo Kurszk játékosa a női kosárlabda Euroliga döntőjében játszott, Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2019. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Nyikos Péter

Máris szerződést kapott az Oroszországban korábban bebörtönzött kosárlabdázó

Egy éves profi szerződést kapott Brittney Griner. A 32 éves, két méternél is magasabb játékos 10 hónapot töltött orosz börtönökben.

Brittney Griner 10 hónapig volt orosz börtönökben, miután az ukrán-orosz háború kitörésekor kábítószer-birtoklás miatt letartóztatták, majd elítélték és börtönbe vitték. A világ egyik legjobb női kosárlabdázójánál akkor minimális mennyiségű (az amerikai sportolóknál szinte természetes) kannabiszszármazékot találtak a repülőtéren, amikor éppen haza akart repülni az Egyesült Államokba.

A játékos a WNBA-ben érdekelt Phoenix Mercury csapatában folytatja pályafutását. A hírek szerint 165 100 dollárt keres majd a következő szezonban. Ez majd 14 ezer dolláros havi fizetésnek felel meg. Magyarországra a női amerikai profi kosárlabdázók 2000-8000 dollárért szoktak szerződni, de volt már olyan játékos is, akinek a szerződése 12 ezer dollárról szólt.

A sportoló megszabadult legendás, derekáig érő raszta hajától, erről is tett fel fotókat a Twitterre.

Grinert egyébként 2013-ban éppen a phoenixi alakulat draftolta a legelőkelőbb helyen, a következő lesz a tizedik idénye a Mercurynél, és 2021 után tér vissza a klubhoz. A tavalyi WNBA-szezont az oroszországi rabság miatt hagyta ki – ad hátteret a Sportal.

Brittney Griner, ahogy erről az Infostarton is beszámoltunk, egyébként fogolycsere keretén belül szabadult, hiszen 9 évre ítélték Oroszországban. Egy fegyverkereskedőt adtak érte az amerikaiak.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×