eur:
389.28
usd:
362.61
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A későbbi győztes Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Vb- és olimpiai dobogóra éhes a Michael Phelps mesteréhez igazoló Kós Hubert

Az Európa-bajnok úszó Kós Hubert januártól az Egyesült Államokban, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi edzőjének, Bob Bowmannek az irányítása mellett folytatja pályafutását. A 19 éves versenyző az arizonai állami egyetemen készül majd világsztárok mellett.

Kós Hubert elképesztő lehetőségnek nevezte, és alig várja, hogy kiutazhasson az Egyesült Államokba, ahol Bob Bowman irányítása alatt – akit a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps edzőjeként ismerhetett meg az úszóvilág – az Arizona State egyetemi csapatával edzhessen. „Alig várom, hogy összeállhassak ezekkel a nagy titánokkal” – fogalmazott megkeresésünkre.

Arra a kérdésre, hogy az Európa-bajnoki felkészülésében mennyit segített az a gondolat, hogy a jövője úgymond már eldőlt, Kós Hubert úgy fogalmazott, hogy segített is meg nem is. Abból a szempontból mindenképp hasznosnak tartotta, hogy a beilleszkedés végett – tekintve, hogy az arizonai csapatot olimpiai-, világ- és Európa-bajnok versenyzők erősítik –, neki is teljesítenie kellet, de emellett fejben is készülnie kellett a tornára, ami kizárta annak a lehetőségét, hogy túl sokat foglalkozzon a kérdéssel.

Úgy érzi, számára és talán eddig edzőjének, Magyarovits Zoltánnak is szolgált némi lelki plusszal az, hogy a kilenc évig tartó közös munkát egy aranyéremmel tudták lezárni, megkoronázni a római úszó Európa-bajnokságon.

A magyar úszó szerint nem kétséges, hogy

Bob Bowman a valaha volt egyik legjobb úszóedző a világon,

és ha már Michael Phelps nem is tagja a csapatának, van helyette Leon Marchand, aki hasonlóan remek versenyző, és már súrolja az amerikai idejét 400 vegyesen. Tehát úgy véli, az a munka, amit ott végeznek, mindenképp segíteni fogja azt, hogy ő is egy magasabb szintre legyen képes.

Ami a rövid távú céljait illeti, Kós Hubert a jövő évi fukuokai világbajnokságon már döntő(ke)t szeretne úszni, érmes helyezésekkel. 200 vegyesen mindenképp, de akár 400 vegyesen is. Hosszabb távon pedig ott a 2024-es nyári olimpia, ahol szintén komolyabb babérokra törne.

További érdekességek az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában csütörtök este fél nyolctól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×