eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Roberto Martínez, a belga válogatott spanyol szövetségi kapitánya a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, az F csoportban játszott Horvátország-Belgium mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. december 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Roberto Martínez lett a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

A spanyol származású szakvezető szerződése - sajtóhírek szerint - 2026-ig szól.

Roberto Martínez újságírók előtt kiemelte: nagy öröm és megtiszteltetés számára, hogy átveheti a portugál válogatott irányítását. A kerettel kapcsolatban kifejtette: szakmai kérdésekben nem az irodában, hanem a futballpályákon hoz döntéseket.

Azt is hozzátette: miután tíz hét múlva már tétmérkőzéseken kell irányítania új csapatát, kiindulópontnak azt a keretet veszi alapul, amely a katari világbajnokságon szerepelt. Márpedig abban ott volt Cristiano Ronaldo is, aki azóta szaúdi klubhoz szerződött.

"Tizenkilenc éve tagja a válogatottnak, megérdemli a tiszteletet, hogy leüljünk és elbeszélgessünk"

- utalt a csapat legnagyobb sztárjára.

A 49 éves tréner Fernando Santost váltja a kispadon, akit a katari világbajnokságot követően menesztettek, miután a gárda a negyeddöntőben Marokkóval szemben búcsúzott.

Elődjéhez hasonlóan Martínez is a katari vb után távozott előző állomáshelyéről. Ő 2016-tól a belga nemzeti csapatot irányította, amellyel 2018-ban világbajnoki bronzérmes lett és sokáig vezette a világranglistát, a november-decemberi vb-n azonban a csoportkörben kiesett.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×