eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A bronzérmes horvát válogatott Zlatko Dalic szövetségi kapitánnyal (balra) ünnepel a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik helyéért játszott Marokkó-Horvátország mérkőzést követő eredményhirdetésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. december 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Horvát kapitány: mintha aranyérmesek lennénk

Zlatko Dalic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya a katari labdarúgó-világbajnokságon szombaton szerzett bronzérmüket aranynak érzi, míg a legyőzött marokkóiak szakvezetője, Valid Reragui szerint keserves, de megérdemelt volt a vereségük.

Dalic a 2-1-re megnyert összecsapás után azt mondta, hogy egy "nehéz meccsen" arattak győzelmet.

"Ez egy bronzérem ugyan, de számunkra aranynak tűnik. A győzelmünket annak az embernek szeretném ajánlani, aki ezt az egészet elindította, Ciro Blazevicnek. Főnök, ha öt vb-érmet is szerzek, akkor is te maradnál az edzők edzője" - utalt a horvátokkal négy éve vb-ezüstérmes Dalic a neves elődre, az 1998-as vb-n harmadik horvát válogatott legendás szövetségi kapitányára.

"Ez egy újabb érem Horvátországnak. Remek dolog, hogy egymást követő két vb-n két érmet szereztünk, óriási elismerés a játékosaimnak."

A horvátok második, győzelmet érő találatát Miraslav Orsic pazar, kapufáról bepattanó lövéssel szerezte a 42. percben. A 29 éves futballista 2019-ben mutatkozott be a válogatottban, az előző vb-n nem szerepelt. A szélső hangsúlyozta: néhány napnak el kell telnie, hogy képesek legyenek felfogni a győzelmüket.

"Ez volt pályafutásom legfontosabb mérkőzése, amit családomnak és a horvát drukkereknek ajánlok"

- mondta.

Luka Modric ahogy a tornán, úgy a bronzmeccsen is a horvát csapat egyik legstabilabb játékosa volt. A 37 éves középpályás nem jelentette ki, hogy ez volt az utolsó világbajnoksága, arra csupán célzást tett.

"Lehet, hogy ez volt, de most nem tudok mondani semmi biztosat ezzel kapcsolatban" - mondta. Hozzátette: szeretne játszani a válogatottban, a Nemzetek Ligája júniusi négyes döntőjével még tervez, a folytatást pedig majd meglátja.

"Nagyon boldog vagyok, miként egész válogatottbeli karrierem alatt, amely során már a második vb-érmemet szereztem. Szerettem volna megnyerni a vb-trófeát, ez volt a nagy álmom, de sajnos nem jött össze. Ennek ellenére

a két vb-éremmel is boldognak érzem magam"

- nyilatkozta. Kiemelte: jó lett volna ismét döntőt játszaniuk, most viszont győztes találkozóval zárták a vb-t, és annak az emlékével utazhatnak haza. Hozzátette: azért is fontos számukra az érem, mert mostantól a horvát válogatottról nem lehet olyanokat mondani, hogy az csak egy olyan csapat lenne, amely "húszévente csinál valamit".

"A legutóbbi és a mostani világbajnokságon elért eredményekkel sikerült feltenni a horvát válogatottat a nagy csapatok térképére" - közölte.

Marokkói kifulladás

Valid Reragui marokkói szövetségi kapitány a vereség után kiemelte: annak ellenére, hogy játékosai már a mérkőzés előtt is fáradtak voltak, a marokkói csapat az utolsó pillanatig nem adta fel a mérkőzést, amely kimondottan intenzív volt, és így azon elsősorban fizikálisan volt nehéz dolguk.

"A vereség keserves, de megérdemelt. Sok emlékezetes meccset játszottunk, erősebbé váltunk, mint ahogyan ide érkeztünk.

A hazánkat egy hónapra egyeségbe kovácsoltuk,

mindenkinek örömet szereztünk, biztos vagyok abban, hogy az emberek majd várnak ránk. Boldogok vagyunk, hogy a világ négy legjobb válogatottja közé kerültünk" - nyilatkozta, majd gratulált az ellenfélnek, amely szerinte megérdemelten lett harmadik.

Reragui kiemelte: menetelésükkel megmutatták, hogy afrikai válogatott is képes a legjobb négy közé jutni vb-n. Meggyőződése szerint 15-20 év múlva a kontinensnek már lesz világbajnok csapata is, amennyiben sokat és megfelelően dolgoznak, valamint további tapasztalatot szereznek.

"Az afrikaiak és a marokkóiak célja, hogy egyszer megnyerjük a világbajnokságot. Ez persze még nagyobb terhet és versenykényszert jelent, de Afrika nagyon jó. A marokkói válogatott pedig megmutatta, hogy igenis képesek lehetünk bármire, mert egyáltalán nem vagyunk lemaradva. Ezeken a mérkőzéseken apró részletek döntenek" - nyilatkozta.

Az előző vb-n ezüstérmes

Horvátország a hatodik vb-részvétele alkalmával harmadszor végzett dobogón,

1998-ban szintén bronzérmet nyert.

Marokkónak meg kellett elégednie azzal, hogy az afrikai csapatok közül elsőként került négy közé.

A katari torna utolsó meccsére vasárnap kerül sor, a döntőben a címvédő Franciaország ellenfele Argentína lesz.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×