eur:
389.41
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
AL KHOR, QATAR - NOVEMBER 23: (L-R) Youssef En Nesyri of Morocco, Mario Pasalic of Croatia, Nayef Aguerd of Morocco  during the  World Cup match between Morocco  v Croatia at the Al Bayt Stadium on November 23, 2022 in Al Khor Qatar (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)
Nyitókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

A horvát válogatotté a katari vb bronzkollekciója

A horvát válogatott 2-1-re legyőzte a marokkói csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzésén. Négy évvel az oroszországi második hely után Zlatko Dalic csapata ezúttal harmadik helyezettként utazhat haza.

A két összeállítás. Horvátország: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer, Kramaric, Orsic – Livaja. Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari, el-Jamik, Attijat Allah – Amrabat, Szabiri, el-Kannusz – Zijes, en-Nesziri, Bufal.

A két csapat november 23-án már találkozott ezen a tornán, akkor nem született gól.

Különös mozdulat a 3. percben: Bunu keresztbe akarta passzolni a saját kapuja előtt a labdát, majdnem öngólt rúgott, szöglet lett, azt tisztázta a kapus.

A marokkóiak néhány percen át adogattak, majd elkövettek egy felesleges szabálytalanságot. Modric felívelt labdáját Perisic középre fejelte, Josko Gvardiol pedig 11-12 méterről, előrevetődve, megszerezte első vb-gólját.

A marokkóiak egy perccel később egyenlítettek: Dari, a Brest hátvédje az ötösön belül a földre fejelte a labdát, ami a kapuba pattant, 1-1.

A gólváltás után sem vett vissza a két csapat, ahogyan mondani szokták, nem töltöttek, csak tüzeltek. A mérkőzés második tízperces szakaszában a horvát csapat volt veszélyesebb a kapura.

A félidő közepén Luka Modric lövését Bunu nagy nehezen, de tisztázta.

A másik oldalon Hakimi elfutása okozott izgalmat, fogta a fejét, miután en-Nesziri mögé ívelte a labdát, ez is helyzet volt.

A harmadik tíz perc pedig inkább az Atlasz Oroszlánjaié volt, ezért is izgalmas a mérkőzés.

A 40. percben a horvátok újra vezetést szereztek, Orsic egy védelmi hiba után elékerülő labdát szép mozdulattal csavart a marokkói kapuba. A labda a bal kapufáról jutott a hálóba. 2-1-re vezet Horvátország.

Vége az első félidőnek, a 2018-as vb-ezüstérmes egy góllal vezet.

Mirsav Orsic lövése vezette be a második félidőt, lövése megpattant el-Jamikon, ezért jutott az oldalhálóba.

Vlasic beáéllt a horvátokhoz, Kramaric helyére. A középcsatár combsérülést szenvedett.

Mintha ez elindított volna egy kocsit a lejtőn, egyre mindkét marokkói középső védő, el-Jamik és Dari is kiszállt húzódás, izomfáradtság miatt

A 75. percben Amrabat felrúgta a tizenhatoson belül Gvardiolt, de a katari bíró (majd a VAR) nem látott okot a büntetőre. A másik oldalon Petkovic fellökte Hakimit, de a bíró kontekvensen nem ítélt semmit. Érdekes lesz majd a torna után összegző statisztika, vélhetően drasztikusan visszaesett a szabálytalanságok száma.

Közben Livakovic bravúrral védte en.-Nesziri közeli lövését.

A 86. percben Mateo Kovacic lezárhatta volna a mérkőzés érdemi részét, de hét méterről ellőtte a labdát a bal kapufa mellett.

Vége a mérkőzésnek, Horvátország 2-1-re nyert, s megszerezte a harmadik helyet.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×