eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Ferencváros játékosai a Himnuszt éneklik a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzés után a Groupama Arénában 2022. október 27-én. Ferencváros - AS Monaco 1-1.
Nyitókép: Illyés Tibor

Elhagyja a Groupama Arénát a Ferencváros

A futballcsapat a tavaszi hazai Európa-liga-mérkőzését – továbbjutás esetén -mérkőzéseit – az otthonánál háromszor nagyobb befogadóképességű Puskás Arénában játssza.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta: a klub kérvényezte az UEFA-t, hogy a Ferencváros az Európa-liga nyolcaddöntőjében már a Puskás Arénában léphessen pályára – írja az m4sport.hu.

„Döntöttünk, a Puskás Arénába költözünk. A helyváltoztatási kérelmünket elküldtük az UEFA-nak. Nehéz döntés volt, hiszen a Groupama Aréna a mi otthonunk, rendkívüli atmoszférával, ahol közel vannak a nézők a pályához. De beszéltünk a szurkolóinkkal, kikértük a szakmai stáb és a játékosok véleményét is,

mindenki azt mondta, nem gond, menjünk a nemzeti stadionba”

– idézi a Nemzeti Sport Kubatov Gábort.

A csoportgyőztesként nyolcaddöntőbe jutó Ferencváros március közepén lép pályára legközelebb az Európa-ligában és február 24-ig még nem lesz ismert, mely csapat lesz a magyar bajnok ellenfele a legjobb 16 között. A Fradi első helyének a folytatás szempontjából is kiemelt jelentősége van, hiszen az új lebonyolítás szerint csak a nyolc csoportelső jut egyből a nyolcaddöntőbe, a másodikok a BL-ből leeső csoportharmadikokkal játszanak ki-ki párharcot. Az első meccseket február 16-án, a visszavágókat 23-án rendezik. Az egyik párosítás győztese jöhet tehát a friss bejelentés értelmében a Groupama helyett a Puskás Arénába.

A párharcok (elöl a BL-harmadikok)

  • Barcelona–Manchester United
  • Juventus–Nantes
  • Sporting–Midtjylland
  • Sahtar Donyeck–Rennes
  • Ajax–Union Berlin
  • Leverkusen–Monaco
  • Sevilla–PSV Eindhoven
  • Salzburg–AS Roma
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×