eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk
A ferencvárosi Ryan Mmaee (j) és a fehérvári Artem Sabanov a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TE - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

A Ferencváros esélyes, a Mol Fehérvártól a döntetlen is bravúr lenne

Két magyar labdarúgócsapat is pályára lép csütörtökön a nemzetközi porondon, az úgy nevezett playoff kör első mérkőzésén. A Ferencváros az ír Shamrock Roverst fogadja, a Mol Fehérvár az 1. FC Köln együtteséhez látogat.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdett, kiejtette a kazah Tobolt és a szlovák Slovant, majd kiesett az azeri Qarabağ ellen, ezzel pedig átkerült az Európa-liga selejtezős mezőnyébe. Ha a playoffpárharcban túljut az ír Shamrock Roversen, akkor ősszel az Európa-liga főtábláján, ha nem, akkor a Konferencia-liga főtábláján játszhat.

Az elmúlt négy évben a Fradi egyszer sem veszített el a selejtezőkben egynél több párharcot a négyből.

Az ellenfél, az ír Shamrock eddig egy kiírásban játszott magyar csapattal, még 1985-ben a Bp. Honvéddal. A mostani sorozatban bajnokként a BL-ben indult, de kiesett a Ludogoreccel szemben. Fontos ellene előnyt szerezni az első mérkőzésen, mert hazai pályán, 2019 nyara óta, tíz nemzetközi kupameccséből csak kettőt nem vívott meg sikerrel, meglepetésre az észt Flora és – a papírformának megfelelően – az AC Milan ellen veszített. Ugyanakkor vendégként az elmúlt tíz évben mindössze háromszor nyert, egy izlandi (Stjernan), egy albán (Teuta) és legutóbb egy északmacedón (Skupi) csapat ellen. Keretét ír futballisták alkotják, a két kapus, a már 40 éves, északír Alan Mannuson és a német Léon Pöhlsön kívül.

A Mol Fehérvárnak nehezebb a helyzete, a Bundesliga 1-ben a negyedik helyen álló, két forduló után még veretlen 1. FC Köln az ellenfél. A „kecskés klub” a magyarok közül eddig csak az Újpesttel játszott, mindkétszer elvérzett a lila-fehérekkel szemben.

A mostani keretben igazán nagy sztárok nincsenek, fontosabb a csapategység. A három legkiemelkedőbb játékos a korábbi német válogatott Jonas Hector (2017-ben tagja volt a Konföderációs Kupát megnyert csapatnak), a szlovák Ondrej Duda, valamint az ugyancsak német Mark Uth, aki egykoron Szalai Ádám csatártársa volt Hoffenheimben.

A Mol Fehérvár legutóbb 2020-ban, az Európa-liga főtáblájáért játszott a nemzetközi mezőnyben, akkor kiesett a Standard Liège-zsel szemben. Főtáblán legutóbb 2018-ban játszott, Marko Nikolics irányításával.

A csütörtöki két mérkőzés közül a Ferencvárosé 18.30-kor, a Mol Fehérváré 20.30-kor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×