eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Halász Bence a eugene-i atlétikai világbajnokság férfi kalapácsvetésének döntőjében 2022. július 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/David J. Phillip

Halász Bence egyéni csúcs után már az Eb-re fókuszál

A versenyző 27 centivel megjavítva egyéni rekordját az ötödik helyen végzett kalapácsvetésben az eugene-i atlétikai világbajnokságon.

"Abszolút elégedett vagyok az elért eredménnyel, valamint a helyezéssel. Pár nap után azért tényleg kicsit átértékelődnek a dolgok. Úgy gondolom, hogy ez azért is kiváló eredmény, mert világbajnoki döntőben sikerült végre átlépnem ezt a határt. Nekem ez egy olyan élmény utólag, hogy erre mindenképpen büszke lehetek" – mondta a Halász Bence, a világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető az InfoRádiónak.

Az atléta szerint az elmúlt világbajnokságokon ezzel az eredménnyel bőven érmet lehetett volna nyerni, és sajnálja, hogy ezt most nem jött össze.

"Változnak az idők. Remélem, hogy tudok még ezen a téren feljebb fejlődni, és akkor talán jönnek majd az újabb érmek."

- mondta a sportoló.

A kalapácsvető eddigi egyéni csúcsa 79,88 méter volt, ezt javította meg 80,15 méterre az Egyesült Államokban. A különbség hiába csak pár centiméter, szerinte ez nagy fejlődés, mert nyolcvan méter körül már minden apró fejlődésnek "nagyon kell örülni", mert "nem úgy jönnek már az egyéni csúcsok," mint hetven méternél, ahol nagyobb a fejlődési lehetőség.

A harmadik sorozat után nagyjából húsz percet kellett várakozniuk a versenyzőknek, mert a görög sportolónak elmérték a harmadik dobását. Halász Bence megjegyezte, nem tudja, hogyan csúszhatott ilyen hiba a rendszerbe. A dobás után tanakodtak a versenybírók, majd adtak egy vétó dobást a görög versenyzőnek, aki újradobhatta a harmadikat. Miután a bírók azt sem tudták lemérni normálisan, vétó alatt végigdobhatta a negyedik, ötödik, és hatodik sorozatot is. Az idő valójában azzal ment el, hogy a harmadik sorozat után levetkőzött, levette a kesztyűjét, a fásliját, és ezeket mindig újra kellett tekernie, újra kellett húznia – mondta a magyar atléta. Mellé jött a tanácskozás is, ami nagyon sok ideig tartott. "Nem megzavart, hanem inkább

kizökkentett a szünet abból a ritmusból, amit odáig egészen jól összeraktam. Eztán minden sorozatban sikerült javítani."

Az ellenfelein is úgy látta, a szünet nekik sem jött jól, hiszen egész addig egy kiélezett verseny volt. Szerinte ha ez a szünet nincsen, akkor lehetett volna még színvonalasabb az eredmény.

Halász Bence elmondta: az augusztusi müncheni Európa-bajnokság sem lesz könnyű verseny, mert a világbajnoki első négy helyezett is részt vesz a kontinensviadalon. Szerinte a mostani formájánál még jobba lehet kerülni, hiszen a felkészülést a világbajnokságon való részvételével kezdte.

"A fő verseny az Európa-bajnokság, így építettük föl az egész évet, az egész éves munkát, hogy arra legyen teljesen rendben. Nem mondanám, hogy át lehet menteni a mostani formát, hanem annál akár még jobba is lehet kerülni" – mondta az atléta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×