eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Duna Aréna a főváros XIII. kerületében 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Vizes-vb: már az első napokban rajtkőhöz állnak a klasszis úszóink

Több mint 2000 vizes sportoló érkezik Magyarországra, hogy részt vegyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén, a 19. FINA Világbajnokságon.

Három nap múlva, pénteken indul a 19. FINA Világbajnokság, ahol az induló nemzetek versenyzői összesen öt sportágban mérhetik össze erejüket. A versenysorozat június 17-én, a 0. napon műúszással, korábbi nevén szinkronúszással indul, majd július 3-án vízilabdával és műugrással zárul. Az események több városban zajlanak, Budapest, Debrecen, Sopron, Szeged, és a Lupa-tó is helyszínként szolgál majd.

Az úszás első versenyszámai június 18-án indulnak a 19. FINA Világbajnokságon, Budapesten. Ezen a napon a kedvenc hazai úszóink is rajtkőhöz állnak, hogy nemzeti színekben mutathassák meg tudásukat – olvasható az eseményhez kapcsolódó sajtóközleményében. Reggel 9 órakor Magyarország egyik büszkesége, Hosszú Katinka töri meg a feszített víztükröt, aki női vegyessel kezdi a világbajnokságot. Vele együtt indul Sebestyén Dalma. Rajtuk kívül olyan klasszisok állnak majd a rajtkőre szombaton, mint Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Késely Ajna és Fábián Fanni.

Vízilabda-válogatottunk is felkészült a megmérettetésekre, sőt, a múlt hét csütörtöki sajtónyilvános edzésen már a húszfős vb-keret merült a medencébe. A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmeit láthatják a rajongók, délutánonként két-két mérkőzést tartanak.

A nyíltvízi úszást ezúttal nem Balatonfüredre, hanem a Lupa-tóra tervezték a szervezők. A sportág minden alkalommal különleges izgalmakat kínál, elvégre itt senki sem mehet biztosra. Mindennapossá vált, hogy a többórás tusakodások végén tizedmásodpercek választják el egymástól a versenyzőket, és a célfotó dönt az érmesek sorrendjéről a 25 000 méter után – teszik hozzá a szervezők.

A jegyek értékesítése több ütemben zajlik, így mindenkinek esélye lehet, hogy a kedvenc sportolóját, vagy csapatát a helyszínen buzdítsa péntektől, négy város, hét helyszínén. A vizes vb honlapján már elérhető a versenyek menetrendje.

Érdemes lesz figyelni a közlekedésre is, hiszen Budapesten már keddtől számítani kell több fennakadásra és forgalmi változásra.

Péntektől pedig teljes forgalomkorlátozás lesz a főváros több pontján a vizes világbajnokság miatt.

Részletes információ a forgalomkorlátozásokról itt található.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×