eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A német Jonas Hofmann (b) és Szoboszlai Dominik a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Így látták a főszereplők - "Ismét a falu közepén lesz a templom"; "az egység a kulcs"

A magyar gólszerző örömében sírt, a mögötte álló családjának és az orvosoknak is köszöni, hogy játszhatott. Manuel Neuer szerint a magyarok gólja "jó művelet" volt, a Puskás atmoszférája pedig kiváló hangulatú. Marco Rossi egy lefordíthatatlan, mégis jól érthető olasz közmondással foglalta össze a három NL-mérkőzést.

Anglia 1-0-s megverése és az olaszországi 2-1-es vereség után kiváló játékkal 1-1-es döntetlent ért el a Nemzetek Ligája A-ligájában a magyar labdarúgó-válogatott Németország ellen, eredményével féltávnál második helyen áll a csoportjában Olaszország mögött, Németországot és Angliát megelőzve.

Mutatjuk a csoportállást:

Eredmények.com
Eredmények.com

A mérkőzés után a főszereplők értékeltek.

Nagy Zsolt (M4 Sport), gólszerző: a gól után minden lepörgött előttem. Ahogy idekerültem, a 2019 óta megtett út... Az orvosi stábnak nagy köszönettel tartozom. Ezek örömkönnyek, boldogság, amit érzek. Voltak mélypontok, küzdöttem. Köszönöm a családomnak, ők bíznak bennem a legjobban, ezt próbálom a pályán visszaadni. A kapitánynak is köszönöm. Lehet, hogy külföldön is kipróbálom magam, de nem jött még el az az idő.

Manuel Neuer (M4 Sport), német kapus: ma egyik csapat sem érdemelte volna meg a győzelmet. Ez a könnyedségünk miatt is történt. Ha hiányzik az összpontosítás, hiányozni fog a gól is. A magyarok gólja "egy jó művelet" volt, 4-5 méterről semmi esélyem nem volt. Mindent jól csináltak. Az atmoszféra nagyon jó volt, telt ház a stadionban. Jó fociélményt láthattunk.

Fiola Attila (M4 Sport), a mérkőzés egyik legjobbja: próbáltam minél jobban játszani, az első két meccsen csak csereként tudtam beszállni. Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt, mindenki kitette a szívét a pályára, kis szerencsével győzhettünk is volna, de nem lehetünk elégedetlenek. A csapatunk kompaktsága, egységessége a kulcs, a védekezésünkben már alig van hiba, remélem, a következő három mérkőzésen is lesznek még pontok. Persze nehéz kijelenteni, hogy itt van a helyünk az A-divízióban, nekünk a legjobbat kell ehhez nyújtani. Meg fogunk tenni mindent.

Marco Rossi (M4 Sport), magyar szövetségi kapitány: a srácok tényleg nagyon jól játszottak azután, hogy ezt előkészítettük. Sok energiájukat felemésztette a mérkőzés, de sok képességüket megmutatták. Labdabirtoklásban nem voltunk jók, de az összkép jobb volt, mint Olaszország ellen. Az eredménnyel elégedett lehetek. Sokat szenved az ember, ha az ellenfélnél van a labda. A német csapat jól játszott, a feladatunk az volt, hogy a védelem és a középpálya közötti kapcsolatba beavatkozzunk. Csak gratulálni tudok a fiúknak, a szurkolóknak pedig köszönöm a nagy támogatást. Visszatért Magyarországon némi lelkesedés. A technikai személyzetnek és a szakmai stábnak is köszönöm, éjt nappallá téve dolgoznak.

Ezen kör végén valószínűleg ismét "a falu közepén lesz a templom", ez egy olasz mondás... Senki nem lehet biztos, hogy pontot szerez velünk szemben.

Úgy gondolom, hogy ezen a szinten játszani olyan játékosokkal lehet, akik DNS-ében benne vannak a jó focistaparaméterek. Évekkel ezelőtt az volt a legnagyobb kritika, hogy nem tudunk úgy futni, mint a többiek. Most három meccs alatt megmutattuk, hogy futunk, hogy harcolunk, küzdünk. Van érték a csapatban.

Hansi Flick (NSO.hu), német szövetségi kapitány sajtótájékoztatón: előre szóltam a pénteki sajtótájékoztatónkon, hogy ez lehet a legnehezebb meccsünk a négy közül, egy rendkívül szervezett, jól védekező csapat ellen játszottunk. Az a helyzet, hogy nem sikerült megvalósítani azt, amit a meccs előtt elterveztünk, sokszor megkönnyítettük a dolgokat a gyakori hibáinkkal. A védekezésünk pedig... volt, hogy megengedhetetlen dolgokat műveltünk hátul, ez nem fér bele. Maradunk holnap még Budapesten, a csapat kap egy szabad estét, regenerálódunk, aztán készülünk az olaszok elleni hazai meccsünkre. Nem csak Timo Werner, az egész csapat meggyőződés, magabiztosság nélkül játszott, nem lenne jó csak rá kihegyezni ezt. Sokszor nem mertünk elvállalni tiszta lövőhelyzeteket, ezen változtatnunk kell. Hiányzott a játékunkból az intenzitás, de egy ilyen hosszú idény után ez sajnos előfordul. Ettől függetlenül ki kell jelentenünk, ez a teljesítmény számunkra visszalépés volt.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×