eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: FIFA/Twitter

Kizárhat egy csapatot a katari vb mezőnyéből a FIFA

Ecuador nagy valószínűséggel nem vehet részt a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a FIFA – hivatalosan meg nem erősített, de megbízható forrásból származó információk alapján – bizonyítottnak látja, hogy a dél-amerikai ország válogatottjának egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt.

A 23 éves jobbhátvéd, Byron Castillo valójában Kolumbiában született, nem pedig ahogyan a dokumentumaiban szerepelt, az ecuadori General Villamil Playasban. Hamis útlevelet és születési anyakönyvi kivonatot használt. Castillo az ecuadoriak 18 selejtezőjéből nyolcon pályára lépett.

Chilei tisztviselők azonban azt állítják, hogy bizonyítékuk van arra, hogy Castillo 1995-ben, a kolumbiai Tumacóban született.

Ha csalás történt, a Castillo által lejátszott meccsek Ecuador 3-0-s vereségeként kerülnek rögzítésre.

2016-ban a FIFA megbüntette Bolíviát (0-3), mert jogosulatlanul szerepeltette Nelson Cabrerát a Peru és a Chile elleni selejtezőn. Ha Ecuador ugyanilyen büntetést kapna, Chile lép előre a vb-indulást jelentő negyedik helyre – ez magyarázza az ottaniak szorgalmas nyomozómunkáját.

Egyébként Olaszország is reménykedik mint a FIFA-ranglistán legjobban álló csapat, amelyik nem jutott ki a tornára. Ennek azonban nincs realitása.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×