eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa, miután gólt szerzett az RB Leipzig ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport harmadik fordulójában Párizsban 2021. október 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Messi miatt nagyon sokat keresett a PSG

Bár a Paris Saint-Germain – annak ellenére, hogy visszaszerezte a francia bajnoki címet – nem zár sikeres szezon, egyebek mellett azért sem, mert nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját, bevételei meredeken emelkedtek.

Lionel Messi tavaly nyári szerződtetése, kifejezetten sportszakmai szempontból, nem volt kifizetődő, hiszen attól a BL-sikert várták Párizsban. Ha ez nem is valósult meg, az érkezésével járó kereskedelmi előnyök megnövelték a klub bevételeit.

A L' Équipe nevű francia sportnapilap szerint a Ligue 1 bajnoka 700 millió eurós bevételre tett szert, ami rekordnak számít a klub életében, még azóta is, hogy a Qatar Sports Investments 2011-ben megvásárolta a klubot

Ennek egy része a szponzorációnak köszönhető, amely 13 százalékkal nőtt Messi leigazolásának köszönhetően (50 millió euró a szezonra), a Crypto-val és a Gorillassszal kötött szerződéseknek köszönhetően, amelyek további 10 millió eurót hoznak. A PSG több mint 300 milliót fog keresni hirdetésekből, ami új rekord a klub történetében.

Messi nagy hatással volt a klub bevételeire, a PSG több mint egymillió mezt adott el az érkezése óta, ezeknek 60 százaléka az argentin sztár nevével és számával volt ellátva. Csak a Manchester United ad el több mezt világszerte, mint a PSG.

A Parc des Princes-ben rendezett mérkőzések ugyancsak rekordbevételt hoztak.

Ezeknek a tételeknek kell ellensúlyozni – s ellensúlyozzák is – azt a negatívumot, hogy a PSG, miután a Real Madrid ellen kiesett a Bajnokok Ligájából, kevesebb pénzt keresett a nemzetközi porondon, mint akár az előző évben, vagy a 2019–2020-asban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×