eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győri Anne mette Hansen (k), valamint Coralie Bladys Lassopurce (b) és Kalidiatou Niakate (j), a francia csapat játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája visszavágóján játszott Győri Audi ETO KC - Brest Bretagne mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. május 7-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kiütéses sikerrel négyes döntőben a Győr

Remekül játszott Ambros Martin csapata.

A Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, miután házigazdaként 35-23-ra legyőzte a francia Brest Bretagne csapatát a negyeddöntő szombati visszavágóján. A párharc első mérkőzésén, egy héttel ezelőtt 21-21-es döntetlent játszottak a csapatok.

A hazaiaktól Jelena Despotovic és Kari Brattset, a vendégek keretéből Djurdjina Jaukovic, Amandine Lagattu, Aissatou Kouyaté és Ana Maria Gavric hiányzott. A győri Audi Arénában a koronavírus-járvány kirobbanása óta első alkalommal volt 5229 főt jelentő telt ház.

Az első mérkőzéssel ellentétben ezúttal remekül kezdett az ötszörös BL-győztes Győr, a francia Amandine Leynaud tíz perc alatt öt védéssel segítette csapatát, amely 8-4-re ellépett, ekkor a Brest időt kért. A tavaly BL-döntős franciák beállóját, Pauletta Foppát egyre többször tudták megjátszani társai, ettől eltekintve megfelelő volt az ETO védekezése. A házigazdák norvég irányítója, Stine Oftedal a meccs harmadánál már hat gólnál járt. Együttese lendületét a kettős emberhátrány sem törte meg, egy 6-2-es sorozat után már 18-11-es előnyben volt, a szünetben pedig már nyolc gól volt a különbség.

A vendégek mindent megpróbáltak, de a győriek ritkán látható remek teljesítményt nyújtottak az első felvonásban.

Győr, 2022. május 7.
A győri Linn Blohm a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a Győri Audi ETO KC és a francia Brest Bretagne mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. május 7-én.
MTI/Krizsán Csaba
A győri Linn Blohm a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a Győri Audi ETO KC és a francia Brest Bretagne mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. május 7-én. MTI/Krizsán Csaba

A második félidő tizedik percében már tíz találat volt közte, ekkor Pablo Morel vezetőedző az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta. Oftedal mellett a román beálló Crina Pintea is hatékonyan támadott, így az ETO-nak nem okozott gondot, hogy őrizze előnyét. A Leynaud helyére beállt honfitársa, Laura Glauser is kiválóan védett, így a hajrá a várakozásokkal ellentétben semmiféle izgalmat nem tartogatott.

A hazaiaknál a mezőny legjobbjának megválasztott Oftedal kilenc, Pintea hat gólt lőtt, Leynaud tíz, Glauser nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Foppa és Tonje Löseth öt-öt góllal zárt.

A Győr 14. alkalommal jutott elődöntőbe a BL-ben, a négyes döntőre június 4-5-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×