eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
MADRID, SPAIN - APRIL 30: Head coach Carlo Ancelotti of Real Madrid is thrown in the air after the LaLiga Santander match between Real Madrid CF and RCD Espanyol at Estadio Santiago Bernabeu on April 30, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
Nyitókép: Angel Martinez/Getty Images

Könnyed négygólos sikerrel bajnok a Real Madrid

Könnyed négygólos győzelmet aratott a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga szombat délutáni mérkőzésén az Espanyol ellen. Ez egyben azt is jelenti, hogy a „fehérek” bebiztosították történetük 35. bajnoki címét.

A Real Madridnak egyetlen pontra van szüksége a bajnoki címhez a hátralévő fordulókban, még akkor is, ha a Barcelona minden mérkőzését megnyeri. Carlo Ancelotti együttese 16.15-től az Espanyolt fogadja a Bernabéuban.

Nyilvánvaló, hogy az olasz sztáredző számára a szerdai, Manchester vCity elleni BL-elődöntő van a fókuszban. Alaptizenegyének mezőnyjátékosai közül a többséget pihenteti. Courtois előtt Lucas Vázquez, Vallejo, Casemiro, Marcelo, a középpályán Modric, Camavinga és Dani Ceballos, elöl Rodrygo, Mariano Diaz és Marco Asensio kezd.

A királyi klub gyászkarszalagot viselve masírozott ki a pályára, a napokban autóbalesetben elhunyt kolumbiai futballista, az egyesület egykori játékosa, Freddy Rincón, valamint a 79 éves korában elhunyt Fernando Túnez emlékére.

A kezdés előtt a 2011 óta az egyesület tiszteletbeli tagjai közé tartozó Rafael Nadalt ünnepelték, övé lett a kezdőrúgás, elismerve az első olyan teniszező kiválóságát, aki 21 GS-tornát nyert (eddigi) pályafutása során.

A 3. percben Luka Modric labdája után Mariano Diaz lőhetett, Sergi Gómez belelépett a labda útjába.

Az első tíz percben kifejezetten bátran, aktívan játszott az Espanyol.

Madridi kapufa, Mariano közelről alig találta el a labdát.

A 22. percben ismét Modric labdájából, ismét Mariano került helyzetbe, ezúttal tizenkét méterről, fejjel, nem találta el a kaput.

A 33. percben vezetést szerzett a Madrid, mégpedig brazil góllal. Marcelo nagyon pontos labdát adott a balösszekötő helyén feltűnő Rodrygónak, aki kilőtte a bal alsó sarkot. Real Madrid–Espanyol 1-0.

MADRID, SPAIN - APRIL 30: Rodrygo Goes of Real Madrid scores their team's first goal during the LaLiga Santander match between Real Madrid CF and RCD Espanyol at Estadio Santiago Bernabeu on April 30, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
Rodrygo gólja. (Fotó: Angel Martinez/Getty Images)

A 43. percben Mariano vállal ütközött Herrerával, Rodrygo elcsente az ott maradó labdát és magabiztosan a kapuba lőtt. Real Madrid–Espanyol 2-0.

Félidő, a Real Madrid minden bizonnyal 45 percnyire van története 35. bajnoki címétől.

Az. 55. percben növelte előnyét a Real Madrid, Marco Asensio egy kontra végén (!) emelte a kapuba a labdát. Real Madrid–Espanyol 3-0.

Luka Modric, Mariano Diaz és Casemiro lement, Toni Kroos, Isco és Karim Benzema játszik egy kicsit.

A 71. percben Karim Benzema előkészítése után Isco a kapuba lőtte a labdát. A bíró elvette a gólt, mert Rodrygo lesen állva zavarta a kapus, Diego López kilátását. Nincs jelentősége.

Rodrygo és Camavinga lement, beállt Vinícius Júnior és az újonc Mario Gila.

A 81. percben feállva tombolt a madridi publikum: Vinícius Júnior a tizenhatoson belül hátragurított labdáját Karim Benzema ballal a kapuba lőtte. A Real Madrid középcsatára a 42. mérkőzésén a 42. gólját lőtte a mostani szezonban. A La Ligában 26 góllal vezeti a mesterlövészek listáját.

Vége a mérkőzésnek, a Real Madrid 35. alkalommal bajnok. Ilyen „korán”, már négy fordulóval a zárás előtt, legutóbb 1990-ben nyerte meg a címet.

Carlo Ancelotti a világ első futballedzője, aki a legerősebb öt európai bajnokság mindegyikét megnyerte. Csak a La Liga hiányzott a kollekcióból.

Marcelo, aki ma a karszalagot viselte, a klubtörténet legeredményesebb játékosa lett, huszonnegyedik címét szerezte a „fehérekkel”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×