eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
MUNICH, GERMANY - APRIL 12: Julian Nagelsmann, Head Coach of FC Bayern Muenchen reacts during the UEFA Champions League Quarter Final Leg Two match between Bayern MĂźnchen and Villarreal CF at Football Arena Munich on April 12, 2022 in Munich, Germany. (Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)
Nyitókép: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Nagelsmann: ez a karrierem három legfájóbb kudarcának egyike

Keserű csalódásként élte meg a Villarreal elleni kudarcot Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki szerint a kiesés a Bajnokok Ligájából azt jelenti, hogy együttese már semmiképpen sem tud sikeres szezont produkálni.

„Kiestünk már a Német Kupából, s most a BL-ből. Nem hiszem, hogy ez elég a Bayern Münchennél. Az elődöntő volt a minimális célunk és ezt nem tudtuk elérni. Ez karrierem eddigi három legfájóbb kudarcának egyike” – kesergett a német szakember, aki első szezonjában így már csak a német bajnoki címet nyerheti meg az együttessel, arra viszont jó esélye van, mivel öt fordulóval a vége előtt kilenc pont az előnye.

A Villarreal elleni negyeddöntős párharc múlt heti első mérkőzésén a bajorok meglepetésre 1–0-ra kikaptak, ráadásul a spanyol együttes akár több góllal is győzhetett volna. Kedden Münchenben aztán a Bayern az előzetes várakozásoknak megfelelően uralta a találkozót, de csupán - Robert Lewandowski révén – egy gólra volt képes, majd a hajrában a nigériai Samuel Chukwueze egyenlített és elbúcsúztatta a házigazdát.

„A mai teljesítményünk éppen ellenkezője volt a múlt hetinek. Mindenki láthatta, hogy jó taktikával játszottunk, a játékosok pedig nagy odaadással küzdöttek. Tudtuk, hogy remekül védekeznek, a végén pedig hiányzott az a második gól. Szinte végig uraltuk a meccset, de ez nem sokat számít, hiszen kiestünk” – összegzett letörten a szakember.

Benfica vagy Liverpool, mindegy...

A Villarreallal tavaly Európa-ligát nyert Unay Emery érthetően elégedettebb volt kollégájánál, mivel a klub történetének egyik legnagyobb sikerét érte el tanítványaival: az együttes korábban csak egyszer, 16 éve jutott be a BL legjobb négy csapata közé.

„Ha ebben a sorozatban el akarsz érni valami jelentőset, akkor nagy csapatokat kell legyőznöd. Mi az első lépést a Juventus ellen megtettük a nyolcaddöntőben, most pedig a Bayern ellen is jól mértük fel a lehetőségeinket – mondta boldogan a spanyolok sikeredzője. – Az, hogy a Benfica vagy a Liverpool jön-e a négy között, mindegy. Elődöntőben vagyunk, melyben azon leszünk, hogy kihasználjuk az esélyeinket.”

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×