eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: pixabay

Komoly pácban több sztárklub vezetője

A Juventus, a Napoli és a Tottenham labdarúgóklub vezetője is hosszú eltiltásra számíthat egy olaszországi pénzügyi botrányban való érintettsége miatt.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) által az olasz sportbíróságon megindított eljárásban az ügyészség kedden egyéves eltiltást kért Andrea Agnelli Juventus-elnökre, míg Fabio Paratici korábbi igazgatóra - aki azóta már a Tottenhamnél dolgozik - 16 hónaposat.

Agnellit, Paraticit és további 59, labdarúgásban dolgozó tisztségviselőt azzal vádolnak, hogy az elmúlt években meghamisították 11 klub - közte öt Serie A-s csapat - pénzügyi jelentéseit.

A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

Aurelio De Laurentiist, a Napoli tulajdonos-elnökét is vád alá helyezték, rá 11 hónapos eltiltást kértek, Pavel Nedved aranylabdás játékosra - aki jelenleg a Juventus alelnöke - pedig nyolc hónaposat. Emellett a Juventustól 800 millió, a Napolitól 392 millió eurós büntetést szeretnének behajtani. A La Gazzetta dello Sport című napilap szerint első ítélet húsvét utánra várható, míg a fellebbezési tárgyalás májusban lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×