eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Vinicius Junior, a Real Madrid (j) és Andreas Christensen, a Chelsea játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Hiába a nagy előny, óvatos a Real Madrid

Szinte lehetetlen küldetés előtt áll a címvédő Chelsea a kedd esti madridi labdarúgó BL-negyeddöntő előtt. A Kékek az első mérkőzésen 3-1-re kaptak ki a Real Madridtól.

Az elmúlt hat napban sokan, sokféleképpen elemezték már, miért és miben maradt alul a Chelsea spanyol ellenfelével szemben. Thomas Tuchel vezetőedző most egy új aspektusból világított rá arra, miért maradt le, például, fizikailag csapata.

„Az első meccsen nem játszottunk elég intenzíven. Ennek az egyik oka, hogy fizikailag óriási hátrányba kerültünk, mert a Real Madrid egész évben öt cserével játszhat a spanyol bajnokságban, mi pedig csak hárommal a világ legerősebb, legküzdelmesebb, legkeményebb bajnokságban. Ráadásul mi játszottuk eddig a legtöbb meccset a szezonban" - fejtegette.

A Chelsea kiváló főpróbát tartott a hétvégén, szombaton 6-0-ra megverte idegenben a Southamptont. Tuchel négy helyen változtatott a szerdai, Madrid elleni kezdő tizenegyen, Loftus-Cheek, Kovacic, Marcos Alonso és Werner is kezdett. Azpilicueta kényszerűségből maradt ki, mert pozitív koronavírus-tesztet adott, de azóta már negatívja is van, elutazhatott a spanyol fővárosba.

Romelu Lukaku viszont nem, Achilles-ín-sérülése kizárja a játékát.

A Real Madridnak még a hosszabbításhoz is kétgólos hátrányban kellene lennie a rendes játékidő letelte után, erre, hazai pályán, a BL egyenes kieséses szakaszában az elmúlt tíz évben mindössze kétszer volt példa. Először a Juventus ellen 2018 áprilisában, de akkor előtte 3-0-ra nyert a csapat Cristiano Ronaldo vezérletével Torinóban. Másodszor egy évvel később az Ajax ellen (1-4), az tényleg csúnya volt… Tavaly az elődöntőben, nem a Bernabéuban, hanem az edzőközpontban lévő Estadio Alfredo di Stéfanóban, 1-1-re végzett a Chelsea és a Madrid.

A spanyolok nagyon ügyelnek arra, nehogy az elbizakodottság legcsekélyebb jelét is adják, tudják, hogy a Chelsea veszélyes ellenfél. A legegyszerűbben az első találkozón, miként a legutóbbi hazai BL-meccsen is mesterhármast szerző Karim Benzema fogalmazott:

„Úgy kell futballoznunk, mintha ez lenne az első mérkőzés.”

Ami az összeállításokat illeti, a Real Madridban Carlo Ancelotti egy cserére biztosan kényszerül az első mérkőzéshez képest, mivel Éder Militao eltiltását tölti majd. Más változtatás nem valószínű, ezért a Courtois – Carvajal, Nacho, Alaba, F. Mendy – Valverde, Modric, Casemiro, Kroos – Benzema, Vinícius Júnior tizenegy várható.

A Chelsea-nél több szakértő több új játékost javasol a csapatba. de a legvalószínűbb az E. Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger – James, Kante, Kovacic, Marcos Alonso – Mount, Havertz, Werner tizenegy.

A mérkőzés 21.00 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×