eur:
393.07
usd:
368.01
bux:
67153.21
2024. április 26. péntek Ervin
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntőben Hannoverben 2019. június 6-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

FTC-bravúr a vízilabda-BL-ben

Megnőttek az esélyek a Final 8-szereplésre.

A Ferencváros bravúros, 10-8-as győzelmet aratott a görög Olimpiakosz otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 12. fordulójában.

A két együttes egymás elleni korábbi csoportmeccsén novemberben 9-9-es döntetlen született, a tét hatalmas volt szombaton a pireuszi összecsapáson, hiszen a csapatok azonos pontszámmal álltak a csoport negyedik, még éppen nyolcas döntőt érő helyén.

Ezúttal is rendkívül kiélezett összecsapást vívtak a felek, a Ferencváros - amely 2019-ben éppen az Olimpiakoszt győzte le ötméteresekkel a sorozat hannoveri döntőjében - a harmadik negyedben ellépett ellenfelétől. A görögök a hajrában egy perccel a vége előtt egy gólra felzárkóztak, de Vámos első találata lezárta a találkozót.

A zöld-fehérek 12 mérkőzés után így 22 ponttal a negyedik helyen állnak, legközelebb április 20-án a szerb Radnickit fogadják.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Az előző idényben döntős magyar csapat az előző fordulóban a szerb Novi Beograd vendégeként diadalmaskodott, ezzel a két sikerrel újra jó esélye van arra, hogy ott legyen a sorozat nyolcas döntőjében.

Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport:

Olimpiakosz (görög) - FTC-Telekom Waterpolo 8-10 (1-1, 3-3, 2-5, 2-1)

a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Ve. 3, Molnár, Varga Dé. 2-2, Ubovic, Német, Vámos 1-1

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×