eur:
395.07
usd:
370.91
bux:
65143.66
2024. április 19. péntek Emma
Játékosok a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzőközpontban 2021. június 18-án. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Franciaország ellen lép pályára június 19-én Budapesten, a Puskás Arénában.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A Lazio játékosa majdnem annyit ér, mint a teljes magyar keret

Története során harmadszor játszik ma a magyar labdarúgó-válogatott Szerbiával. Az eddigi mérleg egy győzelem, egy döntetlen, mindkét meccset 2020 őszén, a Nemzetek Ligájában játszottuk. Marco Rossi csapatának idei első mérkőzése 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában.

A magyar csapat számára az esztendő fő eseménye a Nemzetek Ligája A-divíziójában való szereplés júniusban és szeptemberben, e találkozókra, illetve részben már a még távolabbi célra, a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőire készül.

A legutóbbi, varsói, a lengyelek ellen 2-1-re megnyert találkozó óta valamelyest változott a keret, de a mag természetesen megmaradt. Sérülése miatt hiányzik ezúttal Szalai Attila, a Fenerbahce védője, aki a bemutatkozása óta minden más játékosnál több mérkőzésen szerepelt, s a szerbek ellen nem játszik Willi Orbán sem, aki fogászati beavatkozáson esett túl, pénteken csatlakozik a többiekhez, a jövő keddi, belfasti mérkőzésen játszik majd. A novemberi válogatott mérkőzéseken pályára lépettek közül most nem kapott meghívást Balogh Botond, Hahn János, Kiss Tamás.

Marco Rossi meghívott újoncokat,

Callum Styles, az angol második vonalban játszó Barnsley középpályása

talán már ma a második félidőben, de a brit stílusban játszó északírek ellen, kedden biztosan játszik. Nagy valószínűséggel Ádám Martint is kipróbálja majd a kapitány – ha a szerbek ellen, jó lenne, ha a paksi csatár úgy debütálna, mint Belgrádban Könyves Norbert. Újoncként tagja még a keretnek a harmadik számú kapus, Szappanos Péter, valamint Baráth Péter és az utólag behívott Spandler Csaba.

Valószínűsíthető, hogy az összeállítás megadásakor a kapitány „sakkozni” fog, tekintettel lesz már a keddi mérkőzésre is, Marco Rossinál gyakorlat, hogy két egymást követő mérkőzésen, három-négy helyen is változik a kezdő tizenegy. Ez felkészülési mérkőzések lévén, különösen így lehet.

A szerbek keretének összértéke a transfermarkt.hu szerint még a 85 millió euróra taksált, sérülése miatt hiányzó Dusan Vlahovics nélkül is 252 millió euró, a magyaroké 77 millió, Willi Orbán és Szalai Attila nélkül. A Juve csatárának hiányában Szergej Milinkovics-Szavics (Lazio, 70 millió) a legértékesebb, egyedül majdnem annyit ér, mint a teljes magyar keret.

Szoboszlai Dominik a két keret második legértékesebb játékosa (28 millió),

NikolaMilenkovics (Fiorentina) 23, FilipKosztics (Eintracht Frankfurt) 20, Luka Jovics (Real Madrid) és Alekszandar Mitrovics (Fulham) 18-18 euró értékű a tekintélyes honlap szerint.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×