eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fucsovics Márton az ausztrál Thanasi Kokkinakis ellen játszik az Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn a sydneyi Ken Rosewall arénában 2022. március 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Dan Himbrechts

Fucsovics sikerével megvan az egyenlítés

A magyar éljátékos papírformát igazolva legyőzte Thanasi Kokkinakist pénteken, így 1-1 az állás a Sydneyben zajló Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

A világranglistán 35. magyar játékos győzelmi kényszerben lépett pályára a Ken Rosewall Arenában, mivel előzőleg Piros Zsombor kikapott Alex de Minaurtól, és egy újabb magyar vereséggel a hazaiak már a továbbjutás küszöbén álltak volna.

A háló túloldalán a 99. helyezett Kokkinakis állt, aki a januári Australian Open óta nemzeti hősnek számít, miután Nick Kyrgios oldalán meglepetésre megnyerte párosban a Grand Slam-tornát. Kettejük eddigi egyetlen találkozóját Fucsovics nyerte tavaly Miamiban.

A második találkozón a magyar csapat legjobbja 3:2-nél brékelt, és stabil alapvonaljátékkal 5:2-je is volt, ám 5:3-nál nem tudta kiszerválni a játszmát, és 25 éves riválisa utolérte őt. A szett végül rövidítésbe torkollott, melyben Fucsovics 4-1-re elhúzott, és innentől már nem rontott, így 64 perc alatt hozta a játszmát.

A folytatásra a nyíregyházi teniszező a fülledt időjárás miatt ismét átöltözött, de a görög származású közönségkedvenc másodszor is elvette az adogatását, és 3:0-ra meglépett. Innentől már nem volt visszaút a 30 éves magyar számára, a lendületbe jövő Kokkinakis alig 33 perc alatt egyenlített.

Az utolsó felvonásban Fucsovics húzott el 3:0-ra, aztán egy-egy újabb brékkel hamarosan 5:2 lett, ekkor már az ellenfél sem hitt igazán a sikerben, s végül 2 óra 27 perc után a magyar tábor ünnepelhetett.

"Nagyon fizikális meccs volt, úgy nézek ki, mintha a medencéből jöttem volna" - mondta a pályán adott nyilatkozatában Fucsovics. "Szeretem ezt a pályát, a labdákat és a hangulatot is, külön köszönet a kilátogató magyar szurkolóknak. Thanasi a második szettben hatalmas tenyereseket ütött, de utána sikerült megtörnöm a ritmusát."

Fucsovics hozzátette, remélhetőleg alszik egy nagyot a szombati két meccse előtt, mivel a De Minaur elleni mérkőzésének még biztosan lesz tétje, kiélezett csatára számít.

Szombaton magyar idő szerint hajnali 3-kor a páros mérkőzéssel folytatódik a párharc, melyre Fucsovicsot és Marozsán Fábiánt jelölte Nagy Zoltán kapitány, míg a túloldalon Lleyton Hewitt a John Peers, Luke Saville kettősben bízik. A szombati egyéni mérkőzéseken Fucsovicsra De Minaur, Pirosra Kokkinakis vár.

A sydneyi csata győztese részt vehet a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a vesztes szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×