eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Thibaut Courtois (fent), a Real Madrid kapusa és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen Párizsban 2022. február 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Francois Mori

Kylian Mbappé mesélt a góljáról

A francia támadó utolsó percben szerzett góljával sikerült győznie a PSG-nek a Real Madrid ellen.

A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti a győztes gólt szerző Kylian Mbappét dicsérte azok után, hogy csapata 1-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

Az olasz tréner kijelentette, a francia világbajnok támadó megállíthatatlan volt a gólnál.

"Megpróbáltuk kontroll alatt tartani, Militao remekül dolgozott, de Kylian mindig képes a semmiből váratlan dolgokat kitalálni. Ezt most az utolsó percben tette meg" - utalt Ancelotti arra, hogy a csatár a 94. percben szerezte meg csapata győztes gólját.

A 23 éves Mbappé összesen hétszer próbálkozott kapura lövéssel a keddi összecsapáson, Thibaut Courtois-nak több remek védése is volt. A francia csatár harcolta ki együttese büntetőjét is, amit aztán a hétszeres aranylabdás Lionel Messi nem tudott gólra váltani.

"Jól védekeztünk, de nem voltunk elég agresszívak. Támadásban valami hiányzott, amikor nálunk volt a labda, nem passzoltunk eleget és sok energiánkat felemésztette, hogy kijöjjünk a letámadásukból" - elemezte csapata gyenge támadójátékának okát az olasz szakember. Meglátása szerint a csatártrió tagjai nem kaptak elég labdát, hátulról próbálták meg felépíteni az akcióikat, ez azonban nem vezetett eredményre.

"A látottak ellenére optimista vagyok, de a második találkozón jobban kell játszanunk. A PSG előnyben van, ám nem kell aggódnunk amiatt, hogy idegenben kaptunk gólt" - elemzett Ancelotti.

A Real Madrid az első félidőben nem találta el a franciák kapuját, és a csapat szinte az egész mérkőzésen veszélytelenül játszott.

A párizsiakat irányító argentin Mauricio Pochettino kollégájával ellentétben elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően.

"A játékosok sokat dolgoztak, megérdemelték ezt az eredményt. A szerzett gól ellenére nehéz mérkőzés vár ránk a madridi visszavágón. Jól működött a letámadásunk, ellenfelünk pont úgy szenvedett, mint ahogyan mi a Manchester City ellen" - jegyezte meg a tréner.

Kylian Mbappé elmondta, a gólja előtt sikerült egy az egy elleni párharcot kialakítania, ekkor pedig már előnyben volt, hiszen a védőnek hátrálnia kellett vele szemben.

"A visszavágón sem szabad beállnunk védekezni, mennünk kell előre" - tekintett előre a támadó.

A játéknap másik mérkőzésén a Manchester City az első félidőben négy gólt szerzett a Sporting otthonában - végül összesen ötig jutott -, így gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást.

"Jól védekeztünk és hihetetlen eredményt értünk el. A teljesítményünkkel nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, tudunk ennél jobban is játszani. A két csapat között nincs ötgólos különbség, de nagyon jól dolgoztunk a kapu előtt" - mondta a kiütéses siker után Josep Guardiola, a tavaly döntős manchesteriek vezetőedzője.

A párharcok visszavágóit március 9-én rendezik.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×