eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 06: Dani Alves of FC Barcelona with the ball during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Club Atletico de Madrid at Camp Nou on February 6, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Sosem volt Dani Alvesnél idősebb gólszerzője a Barcelonának

Ezredik mérkőzésén az Atlético Madridnak lőtt góljával írt történelmet a brazil szélső hátvéd.

Az FC Barcelona történetének legidősebb gólszerzőjévé lépett elő Dani Alves, aki a negyedik hazai találatot jegyezte a spanyol futballbajnokság rangadóján, melyet a katalán csapat 4-2-re nyert meg a címvédő Atlético Madrid ellen.

A játékoskarrierje kereken 1000. tétmérkőzésén szereplő brazil jobbhátvéd 38 éves és 276 napos korában lőtte a Barca sikerét bebiztosító gólt - írta összegzésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Az IFFHS adatai szerint Alves előtt a korrekordot Joan Segarra tartotta a Real Betis ellen a La Liga 1963-64-es szezonjában 36 évesen és 163 naposan szerzett találatával.

A védő, aki a 2008 és 2016 közötti időszak után ez év januárjától játszik ismét a Barcelonában, sajátos módon tette különlegesen emlékezetessé pályafutása 1000. fellépését: előbb gólpasszt adott, majd a gólja után, egy buta szabálytalanság miatt piros lappal kiállították.

Az IFFHS anyaga szerint Alvest megelőzően ugyanilyen "triplára" a katalán együttes korábbi bolgár sztárcsatára, Hriszto Sztoicskov volt képes 1994. március 12-én, amikor is gólpassza és gólja után szintén a kiállítás sorsára jutott, ráadásul ugyancsak az Atlético Madrid ellen és szintén hazai pályán, a Camp Nouban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×