eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk
BELO HORIZONTE, BRAZIL - FEBRUARY 01: Coutinho of Brazil and Mathias Villasanti of Paraguay fight for the ball during a match between Brazil and Paraguay as part of FIFA World Cup Qatar 2022 Qualifiers at Mineirao Stadium on February 01, 2022 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Pedro Vilela/Getty Images)
Nyitókép: Pedro Vilela

Nem hibáztak a brazilok és az argentinok

Uruguay nagy lépést tett a vb-szereplés felé.

Az argentin és a brazil labdarúgó-válogatott is házigazdaként nyert a dél-amerikai selejtezősorozat 16. fordulójában.

Argentína Lautaro Martinez 29. percben szerzett találatával 1-0-ra múlta felül Kolumbiát, míg Brazília 1-0-s első félidőt követően 4-0-ra győzte le Paraguayt, de a meggyőző különbség csak a végjátékban alakult ki.

A térség két meghatározó együttese már korábban biztosította részvételét a katari vb-n. A továbbjutásért nagy versenyt futó csapatok közül Peru és Ecuador előbbi pályaválasztása mellett nem bírt egymással (1-1), így az automatikus vb-részvételt érő negyedik helyre Uruguay léphetett, amely hazai környezetben magabiztosan bizonyult jobbnak a sereghajtó Venezuelánál.

A dél-amerikai selejtezősorozat március végén folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×