eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Sós Csaba szövetségi kapitánya a dél-koreai 18. vizes világbajnokságon résztvevő, aranyérmet nyert úszók köszöntésén a Duna Arénában 2019. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Sós Csaba 2022-ről: idén aligha lesz vizes világbajnokság

Nem változik az úszó országos bajnokság ideje, a versenyzők pedig az augusztusi római Európa-bajnokságot célozhatják meg, ha valóban nem rendeznek idén vb-t – fejtette ki Sós Csaba szövetségi kapitány.

Nem valószínű, hogy lesz világbajnokság, mert Fukuoka nem rendezi meg, és nem lehet ilyen rövid idő alatt beugrani – mondta Sós Csaba, és hozzátette, a vizes vb túl komplex ehhez, hiszen az úszáson kívül még sok sportág versenyeit kell egy helyszínen megrendezni, ezért már most az a terv, hogy jövő nyáron lesz a világbajnokság. Az úszók szövetségi kapitánya nem tartja elképzelhetőnek, hogy például az idén ősszel rendezzék meg a világeseményt, mert közben augusztusban Európa-bajnokság vár az úszókra Rómában.

"Önmagába furcsa a döntés, mert ennél erősebb járványhelyzet volt tavaly májusban, és Budapesten buborékban sikeresen megrendeztük az Európa-bajnokságot, de Japán szíve joga ezt eldönteni. Meglepetés nem ért minket, bár nem erre számoltuk, mert ha egy halasztott versenyt kitűznek, azt gondoltuk, hogy az már rendben lesz" – mondta Sós Csaba, de jelezte, szakmailag nem jelent katasztrófát a halasztás, mert idei fő erőpróbának ott a római Eb.

A vb lemondása ellenére nem változtatnak a hazai programon, húsvét után megrendezik az országos bajnokságot, csak eredetileg az lett volna az utolsó vb-válogató, így pedig ez lesz a tavasz fő versenye, és nem változtatnak az edzőtáborok időpontján sem.

Az Eb-csapatba egész július elejéig be lehet kerülni

– tette hozzá a kapitány.

A két világverseny egy éven belül eredetileg problémát okozott a formaidőzítés miatt, most viszont az eshet meg, hogy az idősebb versenyzőknek nem biztos, hogy jól jön a vb egyéves csúszása. "Az sem biztos, hogy rosszul jön – mondta erre Sós Csaba. – De hát annyi ilyen változó helyzet jött az elmúlt két és fél évben, amit a Covid okoz, hogy nem tudunk mást csinálni, mint folyamatosan alkalmazkodnunk."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×