eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba: az előzőnél kevésbé ütős magyar úszógeneráció lép most színre

Érem nélkül zárta az abu-dzabi rövid pályás úszó-világbajnokságot a magyar küldöttség, a szövetségi kapitány szerit a körülményekhez képest ez nem volt nagy meglepetés.

"Nem voltak vérmes reményeink, és valamelyest így is elmaradtunk kicsit attól, amit vártam, de a vírushelyzetben ez volt idén a negyedik világversenyünk, jelenleg itt tartunk" - nyilatkozott Sós Csaba.

A szakember megjegyezte, előzetesen Szabó Szebasztiánnak a novemberi kazanyi Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye alapján érmet remélt. A győriek úszója - aki rögtön a tatár fővárosban rendezett kontinensviadalt követően kapta el a fertőzést, ami miatt kihagyott két hetet - ehhez 50 méter pillangón volt a legközelebb, melyen a negyedik helyen végzett.

"Az Európa-bajnokságon nagyon kijött neki a lépés, ötven méteren most is pár tizeden belül volt mindenki, és világcsúcstartóként joggal remélhettünk tőle érmet, de talán a vírus miatt pont az a frissesség és lendület hiányzott belőle, ami Kazanyban jellemezte őt" - vélekedett Sós Csaba, aki szerint a jövő évi versenynaptár várhatóan már nem változik.

"Úgy tűnik, versenyeket nem halasztanak,

rendkívül intenzív lesz a jövő év, hiszen májusban már világbajnokságot rendeznek, ráadásul Japánban.

A bajnokság időpontját is ehhez kellett igazítani, így most áprilisban lesz az ob. Augusztusban Európa-bajnokság, és készülni kell, mert most jelen pillanatban itt tartunk."

A vírushelyzet jellemezte elmúlt két évvel kapcsolatban a tréner hangsúlyozta, a magyarok idehaza jóval kedvezőbb helyzetben voltak, mint az ellenfelek. Tavaly ősszel ráadásul hét hétig Magyarországon versenyezhettek a világ legjobbjai a Nemzetközi Úszóligában.

"Akár mondhatjuk azt is, hogy ha nem vagyunk ilyen sportszerűek, most előrébb tartanánk az ellenfeleknél. Mindemellett egy szép olimpiát is zártunk, ahol ugyan nem volt sok az érem, de számos szép helyezést értünk el" - mondta.

Sós Csaba kiemelte, jelenleg éppen

generációváltás zajlik, a következő pedig nem lesz annyira "ütős", mint az előző,

amelyben a "szakajtó számra" voltak a világklasszisok, ami egy ilyen ország történetében ritka, és talán kétszer fordult elő az elmúlt ötven évben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×