eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetőedzője a bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Xavi leadta a listát, mely Barca-játékosoktól válna meg

Az FC Barcelona vezetőedzője szerint csapata csak akkor kecmereghet ki jelenlegi nehéz helyzetéből, ha átalakítják a keretet, némelyektől megválnak, és új futballistákat szerződtetnek.

A korábbi klublegendából lett 41 éves szakvezető álláspontját a katalán napilap, a Sport ismertette azt követően, hogy a Barca a szerdai csoportzárón vendégként 3-0-ra kikapott a Bayern Münchentől, és nem jutott be a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A katalán elitgárda, amely a második számú kontinentális sorozatban, az Európa-ligában folytathatja, történetében negyedszer esett ki a BL-csoportkörben, ezt megelőzően 1997-ben, 1998-ban és 2000-ben élt meg hasonló kudarcot a klub, két évtizeden át minden kiírásban megélte a tavaszt, ez a sorozat szakadt most meg.

Xavi a meccs után úgy fogalmazott, hogy a Barcelona jelenleg nem tartozik Európa legjobbjai közé, s hogy a helyzet változzék, átigazolásokra van szükség. A Sport szerint a tréner és stábja már át is adta a klub vezetőségének a listát, hogy kitől kell megválni, illetve kiket kell megvásárolni, de nevekkel nem szolgált az újság. Azt viszont leszögezte, hogy Xavi szerint lehetetlen változtatni a jelenlegi állapoton, ha egyes pozíciókat nem erősítenek meg.

A Barcelona – amely 7 ponttal, és 2–9-es gólkülönbséggel zárt harmadikként BL-csoportjában – a spanyol bajnokságban is visszafogottan teljesít: 15 meccsen 23 pontot gyűjtött, ezzel pedig csak a hetedik a La Ligában.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×