eur:
393.1
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Drámai hajrá Pakson

A Budapest Honvéd egy utolsó perces büntetővel 3-2-re nyert Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Nagyszerű iramban kezdődött a találkozó. A Paks, miután egy remek egyéni megmozdulás után vezetést szerzett, lendületben maradt, s többször is átjátszotta a szellős vendégvédelmet, Szappanosnak sok védenivalója akadt. A félidő derekától aztán a Honvéd is aktívabban támadott, ennek meg is lett az eredménye, egy megpattanó lövéssel sikerült egyenlítenie. A másik oldalon Pantelic a 16-oson belül megrúgta Pappot, a megítélt büntetőt a duplázó és góllövőlistát vezető Ádám magabiztosan értékesítette, a hazai előny azonban nem tartott sokáig, mert az első játékrész ráadásában - egy újabb megpattanó lövéssel - ismét egyenlítettek a fővárosiak.

A szünet után megszaporodtak a hibák mindkét oldalon, így hiába játszott mezőnyfölényben a Paks, nem tudott olyan veszélyes lenni a kapura, mint az első játékrészben. A Honvéd egy-egy kontrából próbált helyzetet kialakítani, s olykor sikerrel is járt, az állás azonban sokáig nem változott. Az utolsó percben aztán Lenzsér rálépett Lukic lábfejére a büntetőterületen belül, a sértett pedig - ugyan a kapufa segítségével, de - belőtte a megítélt 11-est, ezzel a kétszer is hátrányból visszajövő budapesti csapaté lett a három pont.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×