eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
GENOA, ITALY - NOVEMBER 21: Felix Afena of Roma celebrates after the Serie A match between Genoa CFC and AS Roma at Stadio Luigi Ferraris on November 21, 2021 in Genoa, Italy. (Photo by Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

Élete harmadik bajnokiján duplázott a Roma csodatinije – videó

Meseszerű focitörténet van kibontakozóban a Farkasoknál.

A bajnokságot jól kezdő, de utána megtorpanó AS Roma idegenben 0–0-ra állt a Genoa elleni vasárnapi bajnokin, amikor José Mourinho nagy meglepetésre nem Nicolo Zaniolót, hanem a 2003-a születésű Felix Afena-Gyant küldte pályára a 75. percben.

A ghánai tinédzser a cserét követően 7 perccel Mikhtarian passzát futtából madinerezte be a hosszú sarokba, amivel ő lett az első 2003-as születésű játékos, aki betalálta az olasz bajnokságban. A történet itt azonban még nem ért véget, mert a 18 éves tehetség a 90+4. percben bámulatos gólt lőtt a tizenhatoson kívülről.

Felix Afena-Gyan sztorija egészen kivételes, a ghánai fiatal ugyanis úgy lett a világ egyik topbajnokságának góllövője, hogy 17 éves koráig nem volt igazolt sportoló, és korábban egyetlen meccset sem játszott hazája bajnokságában – írja a 444.hu.

Tehetségére a gimnáziumban figyeltek fel, de 2019-ig csak az iskolai focicsapatban játszott. Ekkor került az EurAfrica nevű ghánai tehetségkutató fociakadémiára, lehetőséget azonban ezután sem igazán kapott még az ifibajnokságban sem. A Róma idén márciusban az ificsapatába vette meg Afena-Gyant, ahol 5 meccsen 6 gólt lőtt, José Mourinho ezért felfigyelt rá.

A lap megjegyzi, már az „tündérmesének” számított, hogy Felix Afena-Gyan odakerült a nagyok kispadjára, az meg végképp, hogy három fordulóval ezelőtt, a Cagliari ellen csereként pályára léphetett élete első bajnokiján, egyből az olasz első osztályban. Élete harmadik mérkőzésén pedig két gólt is lőtt.

Az EurAfrica csak 2018 óta létezik, de már több ígéretes fiatalt adott el európai bajnokságokba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×