eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Kikapott a Debrecen Újpesten

Az Újpest hazai pályán 3-1-re legyőzte a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballozó Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombat esti összecsapásán.

A fővárosi lila-fehéreknek ez volt a második sikerük az idényben, míg a hajdúságiak negyedszer kaptak ki a szezon során idegenben.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Az első félidő első fele sok esetben kapkodó és pontatlan játékot hozott mindkét oldalon, majd Beridze a vendégvédelem hathatós közreműködésével és némi szerencsével megszerezte a vezetést az Újpestnek. Tíz percig sem tartott azonban a hazaiak öröme, videobírózás után ugyanis tizenegyeshez jutott a Debrecen, a büntetőt pedig Dzsudzsák nagy erővel lőtte a kapu bal sarkába. Épp, hogy lüktetővé vált volna az összecsapás, amikor Marko Nikolic felesleges szabálytalanságot követett el a helyzetbe kerülő ellenfelével szemben, a játékvezető pedig ezért azonnali piros lappal leküldte a pályáról. A szünetig mindkét együttes megpróbált alkalmazkodni az új helyzethez, így 1-1-ről folytatódott az összecsapás.

Fordulás után nagyon hamar kirajzolódott, hogy mire számíthatnak a szurkolók: az Újpest a támadásokra helyezte a hangsúlyt, sok időt töltött a debreceniek térfelén, míg a hajdúsági együttes az emberhátrányos védekezésre koncentrált, amikor pedig labdát tudott szerezni, gyors ellenakciókkal próbálkozott. Nem húzta azonban sokáig a DVSC, rövidesen ugyanis Koné lőtt szép gólt a tizenhatosról, nehéz helyzetbe hozva ezzel a vendégeket. A Debrecennek a lefújásig esélye sem volt igazán veszélyes helyzetet kialakítani, sőt, a hajrában egy szerencsétlen öngól miatt még nagyobb különbségű vereséget szenvedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×