eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíján a Paul Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2021. június 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Nagy csapás Max Verstappennek

Fel van adva a lecke a vb-pontverseny éllovasának.

Az időmérő edzésen elért eredményétől függetlenül csak az utolsó rajtkockából vághat majd neki a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjnak a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen, miután a Red Bull pilótája a mostani hétvégén már a negyedik motorját használja az idényben.

A 23 éves holland versenyző három rajthelyes büntetéssel érkezett Szocsiba, mert két héttel ezelőtt az Olasz Nagydíjon összeütközött a címvédő és hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamiltonnal (Mercedes), a balesetben pedig őt látták vétkesnek.

Verstappen versenyautójában viszont motort is cserélt a Red Bull, és mivel a szabályok szerint egy pilóta legfeljebb három erőforrást használhat el egy szezon során, a büntetés ilyen esetben az, hogy az érintett versenyző a futamot a rajtrács végéről kénytelen elkezdeni.

Verstappen előnye most öt pont az összetettben Hamiltonnal szemben, a brit címvédőnek viszont jó esélye lesz visszavenni a vezetést Szocsiban, ahol korábban már négyszer is diadalmaskodott. Holland riválisa eddig még egyszer sem győzött Oroszországban.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×