eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
BRASILIA, BRAZIL - JUNE 13: Neymar Jr. of Brazil celebrates with teammates after scoring the second goal of his team during a Group B match between Brazil and Venezuela as part of Copa America 2021 at Mane Garrincha Stadium on June 13, 2021 in Brasilia, Brazil. (Photo by Pedro Vilela/Getty Images)
Nyitókép: Pedro Vilela/Getty Images

Európán kívül is figyelemre méltó dolgok történnek a futballban

A brazil válogatott magabiztos győzelemmel rajtolt a Copa Americán: a hazai együttes Neymar vezérletével Venezuelát múlta felül a torna nyitómérkőzésén.

Venezuela komoly nehézségekkel nézett szembe az esélyesebb brazilok elleni nyitány előtt, a küldöttségből tucatnyi személynek, játékosnak, stábtagnak lett pozitív a koronavírustesztje. A keretből szombaton nyolc labdarúgó esett ki, akik helyett 15 újonnan behívott csatlakozott a nemzeti együtteshez. A brazilok végig nagy kedvvel játszó kulcsembere, Neymar a 64. percben büntetőből volt eredményes, a 67. gólját szerezte a válogatottban, majd a hajrában gólpasszt adott Gabriel Barbosának.

A B csoport másik összecsapásán Kolumbia 1-0-ra verte Ecuadort, míg Peru ezúttal szabadnapos volt.

Eredmények, B csoport

Brazília-Venezuela 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Marquinhos (23.), Neymar (64. - 11-esből), Gabriel Barbosa (89.)

Kolumbia-Ecuador 1-0 (1-0)

G.: Cardona (42.)

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×