eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Moszkva, 2018. július 1.Az orosz Szergej Ignasevics (j) a spanyol Sergio Ramosszal birkózik, mielőtt a lábáról saját kapujába pattan a labda az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Spanyolország – Oroszország mérkőzésén a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 1-jén.  (MTI/AP/Manu Fernandez)
Nyitókép: MTI/EPA/Manu Fernandez

Talán hihetetlen, de nincs Real Madrid-játékos a spanyol Eb-keretben

A korábbi csapatkapitány, Sergio Ramos sem lesz látható a három hét múlva kezdődő viadalon. Öten mennek Manchesterből.

A korábbi csapatkapitány, Sergio Ramos nem került be a spanyol labdarúgó-válogatott keretébe a június 11-én kezdődő Európa-bajnokság előtt.

Luis Enrique szövetségi kapitány azért nem számít a 180-szoros válogatott hátvédre, mert szinte az egész szezonban

sérülésekkel küszködött

és sokszor a Real Madridban sem tudott pályára lépni. Klubcsapatát így egyetlen játékos sem képviseli a 24 fős keretben. Ez lesz az első nagy nemzetközi torna - világ- vagy Európa-bajnokság -, amelyen Real Madrid-játékos nélkül szerepelnek a spanyolok.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy vasárnap este egy "nagyon udvarias, korrekt, tiszteletteljes" telefonhívás keretein belül közölte döntését a 35 éves Ramosszal. Indoklásként kifejtette, hogy január óta nem tudott megfelelő edzésmunkát végezni és mérkőzéseket játszani, de hozzátette, hogy a tapasztalt védő mindig tudása legjavát nyújtotta a válogatottban, és a jövőben is a csapat segítségére lehet.

Luis Enrique hangsúlyozta, nehéz volt meghozni ezt a döntést, de először mindig a válogatott érdekeit nézi.

Ramosnak azt javasolta, hogy összpontosítson a felépülésére - jelenleg izomsérüléssel bajlódik -, a visszatérésére a klubcsapatában, hogy a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezősorozatban ismét számíthasson rá.

"Szeretném, ha itt lenne. Lehetséges volt, hogy felépül a rajtig, de ezt most már valószínűtlennek látom, mivel az elmúlt hónapokban alig tudott játszani" - magyarázta.

A nemzeti csapatba visszakerült César Azpilicueta, Adama Traoré és Pablo Sarabia, valamint újoncként ott van a közelmúltban honosított Aymeric Laporte is.

A koronavírus-járvány miatt az eddigi 23 helyett az idei tornán 26 játékosból áll majd egy-egy együttes kerete, a mérkőzésekre viszont csak 23 futballistát lehet nevezni, mert a sportág szabálya előírja, hogy legfeljebb 12 cserejátékos lehet.

A spanyolok a csoportkörben Svédországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával is Sevillában találkoznak.

A spanyol válogatott kerete:

kapusok:

Unai Simón (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)

védők:

César Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Eric García (Manchester City), Aymeric Laporte (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds United), Jordi Alba (Barcelona), José Gayá (Valencia)

középpályások:

Rodri Hernández (Manchester City), Sergio Busquets (Barcelona), Pedri González (Barcelona), Thiago Alcántara (Liverpool), Koke Resurrección (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)

támadók:

Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzábal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferrán Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×