eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Szuzuka, 2012. október 5.Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának első szabadedzésén a szuzukai pályán 2012. október 5-én. A futamot október 7-én rendezik. (MTI/EPA/Diego Azubel)
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Michael Schumacher már futamokat néz Jean Todttal

Havonta kétszer látogatja a a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke barátját, a 2013-ban síbalesetet szenvedő hétszeres Forma–1-es világbajnokot.

Ez nagyon személyes ügy. Michael nagyon súlyos síbalesetet szenvedett 2013. december 29-én, ami közismerten fogyatékossághoz vezetett. Több mint hét éve küzd a családjával a javulás érdekében. Fontos, hogy továbbra is harcoljon – mondta Jean Todt, a FIA elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban egykori versenyzőjéről, és barátjáról, Michael Schumacherről.

Arról azonban nem akart beszélni, hogy a hétszeres Forma–1-es világbajnok állapotában állt be már javulás. Azt azonban elárulta, hogy havonta kétszer látogatja barátját, és időnként együtt nézik meg régi futamok felvételeit. Legutóbb a 2000-es szuzukai versenyt nézték meg, amikor először lett világbajnok a Ferrarival.

Todt beszélt a legenda fiáról, Mick Schumacherről, aki az idén már a Fomra–1-ben versenyez. Szerinte szépen fejlődik, és 22 évesen nem azért indulhat a Forma–1-ben, mert Schumachernek hívják, hanem mert gokart- és Forma-versenysorozatokat nyert meg.

"A Schumacher név sok ajtót megnyit, de az autót mégis neki kell vezetnie. És a Forma–1-ben vezet"

– mondta Jean Todt, aki szerint Mick jól bírja a nyomást, alázatos versenyző, és kerüli a rivaldafényt. "Ha felrakod a sisakot, elfelejted, hogy mi a neved. csak akkor jut eszedbe újra, amikor kiszállsz az autóból" – mondta.

Todt szerint nagy versenyző lehet belőle, csak ehhez kell majd egy jó autó is. "Az autósport nem olyan, mint a tenisz vagy az atlétika. A siker egyszerre múlik az emberen és a gépen" – mondta a FIA elnöke.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×