eur:
393.26
usd:
368.03
bux:
66083.45
2024. április 24. szerda György
Magyar olimpikonok arcképeit ábrázoló falfestés egy tűzfalon a belvárosi Városháza parkban 2019. augusztus 16-án.
Nyitókép: Mónus Márton

103 olimpikonunk nem kér koronavírus-oltást - így állnak a számok

A MOB részletes számokkal jelentkezett, de egyéb aktualitásokról is tárgyalt.

A tokiói olimpiai részvétel előkészületeinek tájékoztatóját is napirendre tűzte a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az április 14-ei ülésén - olvasható az Olimpia.hu portálon 100 nappal a játékok előtt.

Az ülés egyik kiemelt jelentőségű témájaként tájékoztató hangzott el a tokiói olimpiai előkészületekről, a járvány miatt várható szigorításokról. Az egy évvel elhalasztott játékok megnyitójára kereken 100 nap múlva, július 23-án kerül sor. Az aktualitásokról Dósa Viktória beszélt. Jó hírként kiemelte: a magyar csapat jól áll a kvótákkal,

a csapat létszáma várhatóan eléri a rióit (150-160 fő).

Hangsúlyozta azonban, hogy komoly szigorításokkal kell majd Tokióban szembenézni.

„Az IOC és a szervezőbizottság újabb és újabb döntéseket hoz, hétről hétre jönnek ki a friss információk, ami az előzetes szervezést is bonyolítja. Az biztos, hogy a szervezők a versenyekre fókuszálnak, és szeretnék az egészségbiztonságot a legmagasabb szinten garantálni. Több feltétel még bizonytalan, további korlátozások várhatók. A részleteket tartalmazó Playbook újabb frissítése április végén várható” – fogalmazott a tokiói csapat vezetője.

Vékássy Bálint hozzátette, mintegy 90 ezer akkreditált vendéget – köztök 11 ezer sportolót – várnak Tokióba. A MOB főtitkára elmondta, hogy a MOB május 4-én online sportági tájékoztató keretein belül szeretné megosztani a legfrissebb információkat az érintettekkel.

Vékássy Bálint beszélt az új alapszabály és az olimpiára készülő sportolók oltásának aktualitásairól. A főtitkár elmondta, hogy az új dokumentum korábban a bizottságokat már „megjárta”, a MOB-tagok is hozzátehették észrevételeiket, kiegészítéseiket; a hivatalos eljárás szerint jóvá kell hagyatni a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a Törvényszékkel, majd a véglegesnek ítélt dokumentumot a MOB elnöksége a közgyűlés elé terjeszti.

Arról is beszámolt, hogy lezárult a Magyar Olimpiai Bizottság oltási programjának első köre, amelynek során – az előzetes listán 868 nyári és téli sportoló szerepelt – eddig (január 29. és április 14. között) 665-en kapták meg legalább az első oltást, 512-en a másodikat is. Kiemelte, hogy 32-en kiskorúak, 20-an a betegség miatt még nem kaphatták meg a vakcinát, 103-an nem kérik, 37-en pedig várólistán szerepelnek, a következő körben lesznek oltva.

Összesen 702 sportoló lesz beoltva.

A grémium tagjai határozottan felhívták a figyelmet az oltás fontosságára, noha a NOB az olimpiai részvétel esetében ezt nem teszi kötelezővé.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×