eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Telekom Veszprém játékosai ünnepelnek, miután 28-26-ra nyertek a MOL-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott mérkőzésen a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban 2021. április 12-én. Középen Lékai Máté csapatkapitány a kupával.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Már van is egy trófeája a Veszprémnek

A Telekom Veszprém 28. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, mivel 28–26-ra nyert a legutóbbi győztes MOL-Pick Szeged ellen a szigetszentmiklósi négyes döntő fináléjában.

A Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe, a hétszeres győztes Szeged pedig a 21. fináléját játszotta.

Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 28-26 (14-12)

lövések/gólok: 45/28, illetve 40/26

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 7/5

kiállítások: 16, illetve 14 perc

A Veszprém keretéből Andreas Nilsson, Rasmus Lauge Schmidt és Jorge Maqueda hiányzott, szegedi oldalon a két sérült, Luka Stepancic és Nik Henigman nem játszott.

Mindkét csapat rendkívül kemény védekezéssel kezdett, ezért a játékosoknak alaposan meg kellett küzdeniük minden gólért. Sok volt a szabálytalanság, a kiállítás, a büntető és a reklamálás, és a Veszprém dolgát némileg megnehezítette, hogy védelmének alapembere, Blaz Blagotinsek kevesebb mint tíz perc alatt két kiállítást kapott. A 13. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a Szeged vezetett 7-5-re, de ellenfele kétirányítós játékra váltott, csakhamar egyenlített, és amikor 13-11-re már a bajnokcsapatnál volt az előny, Juan Carlos Pastor időt kért. A hajrában is kiegyenlített volt a játék, a szünetben a Veszprém vezetett 14-12-re.

A második félidőt - kapusának lecserélésével - létszámfölényes támadójátékkal kezdte a Szeged, ám ezt kihasználva ellenfele három találattal ellépett. A játék képe nem változott, mindkét együttes sok időt töltött - olykor kettős - emberhátrányban, de a Veszprém ebben a hektikus időszakban is növelni tudta a különbséget (23-19) kiváló védekezésének köszönhetően.

A hajrában sem tudott fordítani a Szeged, amely ugyan csökkentette a különbséget, de végül elveszítette a trófeát, mivel ellenfele végig rendkívül taktikusan kézilabdázott.

A veszprémi Omar Jahja hat, Rogerio Moraes és Petar Nenadic öt-öt gólt szerzett, a szegedi Bogdan Radivojevic hat, Stanislav Kasparek öt találatig jutott. Vladimir Cupara hat, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Mikler Roland tíz lövést hárított.

a 3. helyért: Balatonfüredi KSE–Veszprémi KKFT 28-27 (11-12, 25-25) – hétméteresekkel

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×