eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Előnyben a Real Madrid és a Manchester City

A két pályaválasztó szerzett előnyt a labdarúgó Bajnokok Ligája idei negyeddöntőjénekj első két mérkőzésén. A Real Madrid 3-1-re verte a Liverpoolt, a Manchester City 2-1-re a Borussia Dortmundot.

MADRID: A két kezdő tizenegy. Real Madrid: Courtois – Vazquez, Eder Militao, Nacho, F. Mendy – Casemiro, Kroos, Modric, Marco Asensio, Vinicius Junior – Benzema. Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson – Fabinho, N. Keita, Wijnaldum – Szalah, Diogo Jota, Mané.

MANCHESTER: A két kezdő tizenegy. Manchester City: Ederson – Walker, Ruben Dias, Stones, Joao Cancelo – Rodrigo, Gündogan, De Bruyne – Mahrez, Foden, Bernardo Silva. Borussia Dortmund: Hitz – Akanji, Hummels, Can – Morey , Bellingham, Dahoud, Guerreiro, Reus, Knauff – Haaland.

MADRID: Karim Benzema már a második percben kapura lőtt, de nem okozott a védés gondot Alisson Beckernek.

MANCHESTER: Az első kapura lövés angolé, de nem a City, hanem a Dortmund játékosáé. A mindössze 17 éves Jude Bellingham kísérletezett.

MADRID: Vinícius Júnior fejese alig kerülte el a bal alsó sarkot.

MANCHESTER: Megvan a negyeddöntő első gólja, Kevin de Bruyne szerezte. Rijad Mahrez beadását lőtte 7-8 méterről a dortmundi kapuba. Ez volt a City 18. gólja az idei BL-sorozatban azóta, amióta legutóbb gólt kapott. Manchester City–Borussia Dortmund 1-0.

MADRID: Vinícius Júnior góljával vezet a Madrid. Kroos kiváló ívelését úgy vette át a brazil, hogy azzal helyzetbe került, 15 méterre a kaputól, Phillips rosszul helyezkedett. Vinícius laposan előtte a labdát honfitársa, Alisson Becker mellett. Real Madrid–Liverpool 1-0.

MANCHESTER: Emre Can passzolta el a labdát az első manchesteri gólnál, most pedig összehozott egy tizenegyest, hebehurgyán belerúgott Rodriba. A román Hategan játékvezető befújta a büntetőt, majd a VAR elvette. Manchester City–Borussia Dortmund 1-0.

MADRID: Aktívabb a Madrid, Vinícius a kapu mellé lőtt, Benzemát „gyanúsan” szerelte Kabak. Real Madrid–Liverpool 1-0.

MADRID. Toni Kroos újabb remek hosszú felívelése után Trent Alexander-Arnold bután középre, a saját tizenhatosa elé fejelt be, Marco Asensio rácsapott, átemelte a labdát a kapus felett, majd aztán az üres kapuba lőtt. Az angolok reklamltak, hogy az akció elején, a túloldalon, Lucas Vázquez fellökte a tizenhatos előterében Sadio Manét. Real Madrid–Liverpool 2-0.

MANCHESTER: Éderson hibája után Belingham az üres kapuba lőtt. A román játékvezető talpalást látott, a németek szerint túl szigorúan. Manchester City–Borussia Dortmund 1-0.

Szünet mindkét pályán, Manchester City–Borussia Dortmund 1-0, Real Madrid–Liverpool 2-0.

MADRID. Aktívabban játszik a Liverpool, mint az első félidőúben. Real Madrid–Liverpool 2-0.

MADRID. Szalah lesgyanús helyzetből bár, de a kapuba lőtt. Megnézték, megadták.Real Madrid–Liverpool 2-1.

MANCHESTER. Pep Guardiola nem elégedett a különbséggel, beküldte Gabriel Jesust. Manchester City–Borussia Dortmund 1-0.

MADRID. Toni Kroos 17 méterről lőtt, a kapu fölé. Real Madrid–Liverpool 2-1.

MADRID. Egy Madrid-kontránál Marco Asensio utolsó passzában Alexander-Arnold belelépett, nem jutott el a labda a ziccerben lévő Viníciushoz. Egy perccel később ellenben Modric labdája megtalálta a brazilt, aki kapura lőtt, a labda Phillips lába között jutott a kapuba, Alisson későn látta meg. Real Madrid–Liverpool 3-1.

MANCHESTER. Marwin Hitz, a BVB kapusa bravúrral tisztázott Phil Foden kísérleténél. Manchester City–Borussia Dortmund 1-0.

MANCHESTER. Nem szakadt meg a sorozat, az előző 37 meccsén is gólt szerző Borussia Dortmund kiegyenlített. Erling Haaland előkészítése után Marco Reus vette be Éderson kapuját. 790 perc után kapott gólt a City a BL-ben. Manchester City–Borussia Dortmund 1-1.

MADRID. A Liverpool többet birtokolja a labdát az utolsó percekben, de nem tud faragni a hátrányából. Real Madrid–Liverpool 3-1.

MANCHESTER. Mégis nyer a City, Phil Foden a 90. percben a hálóba lőtte Ilkay Gündogan labdáját.Manchester City–Borussia Dortmund 2-1.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×