eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk szabadkorcsolyázás közben a párosok versenyében a stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon 2021. március 25-én. A duó 14. helyen végzett, és olimpiai kvótát szerzett.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Olimpiai álma Pekingig repítette

A kitartás kifizetődött: kvótát szerzett a 2022-es téli olimpiára a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk műkorcsolyapáros.

Csütörtök este óta már hivatalos: Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk a múlt heti svédországi világbajnokságon elért 14. helyével megszerezte az ott bezsebelhető 16 olimpiai kvóta egyikét. Ezzel 1956 után, vagyis 66 év elteltével indulhat újra magyar műkorcsolyázó páros a téli olimpián. Legutóbb a Nagy Marianna–Nagy László-kettős bronzérmet szerzett 1956-ban Cortina d'Ampezzóban.

„Tudtuk, hogy 99 százalék a kvóta, de jó volt olvasni a hivatalos hírt. Nem magunknak, hanem az országnak szereztünk kvótát, de nagyon valószínű, hogy mi megyünk, mert mi vagyunk az egyetlen páros Magyarországon” – mondta az InfoRádiónak Magyar Márk.

Jövő februárban Pekingben régi álma válhat valóra.

A kvóta megszerzésével megnyugvást érez, a belső nyomás megszűnt,

emellett rengeteg izgalom van benne.

„Az álmom hajtott előre, hogy kijussak az olimpiára. Sokszor megkérdőjeleztem magamban, hogy van-e rá esélyem, idősödtem, ez sem teszi egyszerűvé a helyzetet, de nagyon szerettem volna olimpiai résztvevő lenni.”

A 2011-es junior világbajnokság után a magyar sportoló sokáig egészségi problémákkal küzdött, így kikerült a nemzetközi körforgásból, és eredmények nélkül még nehezebb volt megfelelő párt találnia. Magyar Márk szüleitől örökölte kitartását, aminek köszönhetően váll- és térdsérülését követően sem adta fel, pedig vállproblémája miatt az orvosokban felmerült a befejezés lehetősége. Elmondása szerint mindig az motiválta, hogy az Európa-bajnokság és a világbajnokság után ott lehessen egy ötkarikás játékokon is, ami 31 éves korában jöhet össze majd 2022-ben Ázsiában orosz párostársával.

Stockholm, 2021. március 26.
Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk szabadkorcsolyázás közben a párosok versenyében a stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon 2021. március 25-én. A duó 14. helyen végzett, és olimpiai kvótát szerzett.
MTI/AP/Martin Meissner
Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk szabadkorcsolyázás közben a párosok versenyében a stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon 2021. március 25-én. A duó 14. helyen végzett, és olimpiai kvótát szerzett. MTI/AP/Martin Meissner

Chtchetinina Iouliával összeillenek a jégen, amit jól bizonyítottak a gyengébb rövidprogram után fantasztikus kűrjükkel az idei stockholmi világbajnokságon.

"Ritmusban és technikailag is passzolunk egymáshoz, és végre szerencsém volt a párválasztáskor” – mondta Magyar Márk, aki szerint az edzői csapattal is jól dolgoznak együtt.

Lesz új programjuk is a következő idényre,

de előbb most egy picit a családé lehet a főszerep a sportoló életében, aki öt hónapos kisfiát sétáltatva elárulta: a család nagy támaszt jelent számára, miközben nagyon nehéz gyereke és a párja nélkül Moszkvában vagy éppen Szocsiban készülni az edzéseken.

Páros partnerével, Chtchetinina Iouliával angolul beszélgetnek egymással, de néha kicselezve a riválisokat németül társalognak a jeges környezetben. Kvótájukkal a zsebükben szeretnének elindulni a szeptemberi oberstdorfi pótkvalifikációs versenyen, onnan tovább viszont egyelőre a koronavírus miatt nem látnak, csak a téli olimpia lehet biztos.

Az áprilisban 31. születésnapját ünneplő műkorcsolyázó azt is elmondta, hogy most a teljes lelki megnyugvás jellemzi, szemben az eddigi nagy belső nyomással, amit érzett a küzdelem során, melynek célja az olimpiai részvétel volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×