eur:
387.16
usd:
357.32
bux:
67956.54
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pixabay.com

Emlékezetes lesz a birkózószövetség 100. szülinapja

A nemzetközi szövetség (UWW) elnökének, Nenad Lalovicnak a jelenlétében ünnepelte meg alapításának századik évfordulóját a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) kedden a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián.

A szövetséget 1921. március 16-án Budapesten, az Aradi utcai Rőser-féle tanintézet dísztermében alapították meg. Az MBSZ-t 17 szakosztály hozta létre, melyeknek összesen 1011 tagja volt.

A jubileumról a koronavírus-helyzet ellenére is méltó módon igyekezett megemlékezni az MBSZ, melynek keddi, szűkkörű ünnepségén a koccintáson és tortavágáson Nenad Lalovic mellett Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is jelen volt.

Az MBSZ tájékoztatása szerint a szigorított előírások miatt nem lehetett ott a helyszínen, de a távolból fejezte ki jókívánságait Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, míg Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára éppen a Parlamentből üzent, ahol napirend utáni felszólalásában méltatta a jubileumot:

"A mögöttünk hagyott egy évszázad során összességében 129 magyar birkózó 429 érmet nyert világversenyeken a magyar nemzetnek. Köszönet érte a bajnokoknak" - fogalmazott Németh Szilárd. "Az immár százéves MBSZ mindent megtesz a folytatásért, ezért hoztuk létre a jövő sikereinek zálogaként a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát, ahol a bajnokok páholyában egy kényelmes szék már nagyon várja a leendő, huszadik olimpiai aranyunk birtokosát."

Németh Szilárd köszöntette a szintén idén százéves nemzetközi szövetséget, amelynek elnöke, Nenad Lalovic az ünnepségen így reagált:

"A nemzetközi szövetség akkor lehet erős, ha a tagszövetségek is erősek, márpedig a magyar szövetség ilyen".

Az ünnepség mellett a hét másik kiemelt eseménye a BOK Csarnokban csütörtökön kezdődő európai olimpiai kvalifikációs verseny, melyen három fogásnem hat-hat súlycsoportjában összesen 36 tokiói kvóta talál gazdára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra  – Ukrajnai háborús híreink szerdán

NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Moszkva új rendeletet adott ki, amelyből kiderül, hogy Oroszország egyoldalúan lépett Finnországgal és a Litvániával közös balti-tengeri határ megváltoztatásában – írja a Kyiv Independent. Az orosz csapatok májusban újabb frontot nyitottak, Harkiv megyében is átlépték a határt, és fokozatosan haladtak előre a második legnagyobb ukrán város felé. A nyomulásukhoz hozzájárult, hogy az ukrán alakulatok súlyos ellátási hiányokat szenvedtek. A helyzet megszűnt a Reuters riportja szerint, ezért a jövőben sokkal nehezebb dolga lesz a támadóknak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×