eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Borussia Mönchengladbach - Manchester City mérkőzés előtt Budapesten, a Puskás Arénában 2021. február 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magabiztosan jutott tovább a Real Madrid és a Manchester City is

A Real Madrid 3-1-re nyert az Atalanta ellen, a Manchester City Budapesten újra 2-0-ra verte meg a Mönchengladbachot. E két csapat csatlakozott a múlt héten továbbjutott négyeshez, a Portóhoz, a PSG-hez, a Borussia Dortmundhoz és a Liverpoolhoz, bejutottak a negyeddöntőbe.

BUDAPEST. A Manchester City összeállítása: Ederson – Walker, Stones, Ruben Dias, Joao Cancelo – Rodrigo, Bernardo Silva, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Foden. Meglepő, hogy Sterling, Zincsenko és Gabriel Jesus is kimaradt. Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Zakaria, Neuhaus, Hofmann, Stindl, Thuram – Embolo. Azaz: mégis játszik Stindl és Thuram is.

MADRID: A spanyol bajnok összeállítása majdnem megegyezik a sajtóban jósolttal, Rodrygo helyén Vinícius kezd, ennyi a különbség. Courtois – Lucas Vazquez, Varane, Sergio Ramos, Nacho – Fede Valverde, Modric, Kroos F. Mendy – Benzema, Vinicius Junior. Atalanta: Sportiello – Rafael Toloi, Romero, Djimsiti – Maehle, De Roon, Pessina, Gosens, Malinovszkij , Pasalic – Muriel.

MADRID: Az első percekben az Atalanta volt aktívabb.

BUDAPEST: A City uralja a játékot.

MADRID: A Real Madrid feljött labdabirtoklásban, de Sergio Ramosnak kellett mentenie a következő helyzetnél.

BUDAPEST: Kevin de Bruyne elképesztően nagy gólt rúgott, a 16-oson kívülről a léc aljára vágta a labdát, onnan pattant a hálóba. Eddig 79 százalékban volt a Citynél a labda. Manchester City–Mönchengladbach 1-0, összesítésben 3-0.

MADRID: Vinícius jó helyzetből lőhetett, miután visszakapta a labdát Benzemától, ám Djimsiti belevetődött a labda útjába.

MADRID: Elég óvatos mindkét csapat, ezért aztán nincs is nagy helyzet.

BUDAPEST: A City máris megismételte az első budapesti mérkőzés eredményét, Ilkay Gündogan góljával már kétgólos előnyben van. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Sportiello kapus rosszul rúgta ki a hátraadott labdát, Modric bravúros mozdulattal levette, megindult vele, pontosan középre passzolt, Karim Benzema pedig nem véletlenül a klubtörténet ötödik legjobb góllövője. Real Madrid–Atalanta 1-0, összesítésben 2-0.

BUDAPEST: Kevin De Bruyne szabadrúgása keltett veszélyt, jó lövés volt, de Sommer ki tudta ütni a labdát a léc alól. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Lucas Vázquez ígéretesen indult meg, a tizenhatos vonala előtt gyanúsan szerelte Romero. Real Madrid–Atalanta 1-0, összesítésben 2-0.

BUDAPEST: Thuram labdájából Embolo helyzetbe került, de a kapu mellé lőtt. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

Félidő mindkét pályán. Mindkét előnnyel kezdő csapat növelte előnyét.

MADRID: Vinícius eldönthette volna a párharcot, végigment a saját tizenhatosától egyetlen passzal, becselezte magát a kapuelőtérbe, de tíz méterről hanyagul a bal kapufa mellé passzolt. Real Madrid–Atalanta 1-0, összesítésben 2-0.

MADRID: Vinícius büntetőt harcolt ki. Sergio Ramos erősen a kapu jobb oldalába rúgta a labdát, hiába mozdult jó irányba a kapus. Real Madrid–Atalanta 2-0, összesítésben 3-0.

BUDAPEST: Továbbra is óriási labdabirtoklási fölényben a City. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Malinovszkij remek labdát adott a középen üresen lévő Zápatának, 15 méteres lövését Courtois védte. Egy perccel kséőbb Benzema első fejesét Sportiello kaypus hárította, a második a kapufáról pattant ki. Real Madrid–Atalanta 2-0, összesítésben 3-0.

MADRID: Újabb Zápata-Courtois-párharc, újabb kapusbravúr. Real Madrid–Atalanta 2-0, összesítésben 3-0.

BUDAPEST: Rengeteg csere, nem maradt izgalom. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Muriel 17 méterről, szabadrúgásból szépített. Real Madrid–Atalanta 2-1, összesítésben 3-1.

MADRID: Egyetlen perccel az Atalanta gólja után a frissen beállt Marco Asencio az első labdaérintésével megszelídítette a labdát, a másodikkal végleg eldöntötte a továbbjutást. Real Madrid–Atalanta 3-1, összesítésben 4-1.

Vége mindkét mérkőzésnek.

Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

Real Madrid–Atalanta 3-1, összesítésben 4-1.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×