eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Mindenkit meglepett a Fradi

A társbajnok, az alapszakaszban második FTC-Telekom meglepetésre az ötödik helyezett MAC HKB Újbudát választotta negyeddöntős ellenfélnek a jégkorong Erste Ligában.

Az online megtartott választáson az első helyen végzett Brassó a nyolcadikként rangsorolt Opten-Vasast jelölte ki. Az FTC választhatta volna a hetedik Gyergyói HK-t és a hatodik Újpestet is, mégis azt a MAC-ot szemelte ki, amellyel szemben az alapszakaszban a megszerezhető 12 pontból hetet gyűjtött be. A GYHK ellen 9, az UTE-val szemben 8 pontot szereztek a zöld-fehérek. Ami többek között a MAC választása mellett szól, hogy a két csapat otthona egyaránt a Tüskecsarnok, azaz az utazásokkal nem kell foglalkozni.

Harmadikként a másik társbajnok SC Csíkszereda választhatott, és az erdélyi szomszédra, a Gyergyószentmiklósra csapott le, ugyancsak az utazási távolságok miatt - az alapszakaszban 2-2-re végeztek egymással a december 29.-január 4. közötti héten.

A negyedik Debrecennek maradt a hatodik UTE, és ebben a párharcban is 2-2-re állnak a felek. A DEAC még nem tudott nyerni sosem Újpesten, de most a pályaelőny a hajdúságiaknál van.

A párharcok az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak, és már több párharc kedden megkezdődik. A rájátszás legkésőbb április második hetében zárul. A mérkőzéseken hosszabbítás esetén 4-4 mezőnyjátékossal folytatódik a csata az első gólig. Találkozó halasztására nincs lehetőség, azaz amennyiben egy csapat nem tud kiállni sérülések, fertőzések miatt, akkor automatikusan az ellenfél kapja az adott összecsapáson a győzelmet.

A koronavírus-járvány miatt a liga vezetősége a klubok egyetértésével úgy döntött, hogy a mostani szezonban nem rendeznek középszakaszt, hanem az alapszakasz végeztével a nyolc legjobb jut a negyeddöntőbe, a Titánok és Dunaújvárosi Acélbikák maradtak le a playoffról.

Az alapszakaszban a csíkszeredai Becze Tihamér szerezte a legtöbb pontot (62) és ütötte a legtöbb gólt (32), míg az újpesti Bodó Christopher volt a legjobb előkészítő 34 gólpasszal. A kapusok között a gyergyói Jordon Cooke 93,41 százalékkal, a ferencvárosi Arany Gergely pedig 2,41-es kapott gólátlaggal bizonyult a legjobbnak. A legtöbb büntetőpercet a ferencvárosi Justin Hodgman szedte össze (99).

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása:

Corona Brasov (romániai, 1.) - Opten-Vasas (8.)

FTC-Telekom (2.) - MAC HKB Újbuda (5.)

SC Csíkszereda (romániai, 3.)-Gyergyói HK (romániai, 7.)

DEAC (4.)-Újpest (6.)

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×