eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Glasgow, 2018. augusztus 12.Rasovszky Kristóf ünnepel, miután aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Március előtt nem versenyezhet tokiói éremesélyesünk

Rasovszky Kristóf sportága persze speciális, hiszen a dohai világkupaverseny előtt nincs is viadal. Álmok viszont addig is vannak.

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub világbajnok nyílt vízi úszója nem számít arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a mezőny erőssége jelentősen megváltozik a tokiói olimpiáig.

"Az elmúlt egy évben sem rendeződött át a mezőny túlságosan,

a kvóták kétötödét a 2019-es világbajnokságon osztották el,

a maradék 15 fő is olyan sportoló lesz, aki eddig is ott volt az élmezőnyben" – szögezte le Rasovszky Kristóf.

Az úszó "trióban" készül, Kalmár Ákos medencés gyorsúszóval és Szokolai László edzővel, akikkel "jól működik a munka".

"Ákossal barátok vagyunk, és az elmúlt egy évben sem változott ez a helyzet, mióta minden egyes nap együtt készülünk. A viszonyunk talán csak jobb lett, hiszen nem vagyunk egymásnak ellenfelei, mivel ő medencében, én nyílt vízen versenyzem. Előrébb segítjük egymást, hogy egyre jobbak legyünk."

Rasovszky Kristóf viszont csak a márciusi, dohai nyílt vízi világkupaversenyen versenyezhet idén először.

"Ha minden jól megy, március 12-én lesz, bízunk benne, hogy meg is tartják. Utána jön az országos bajnokság medencében, aztán ráfordulnánk a májusi Eb-re. Később még egy világkupaverseny van tervben itthon június elején. Az olimpiára egy vagy két edzőtáborral hangolódnánk" – részletezte.

Tokiói érmes vágyairól azt mondta, "foglalkoztatja a gondolat", de nem ez van csak a fejében, lépésről lépésre, edzésről edzésre halad, "ez a kulcsa és a záloga annak az eredménynek, amit kitűztünk".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×