eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egy sajtóértekezleten a madridi Valdebebas sportközpontban tartott edzés után, 2019. október 4-én. A Real másnap a Granada ellen játszik az első osztályú spanyol labdarúgó-bajnokságban a madridi Santiago Bernabéu Stadionban.
Nyitókép: Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. MTI/EPA/EFE/Chema Moya

Így magyarázzák a Real Madridnál a Bilbao elleni vereséget

A Real Madrid 2–1-es vereséget szenvedett a spanyol szuperkupa elődöntőjében az Athletic Bilbaótól, így nem lesz Barcelona–Real Madrid „szuperdöntő” vasárnap, nem rendezik már most meg a 2021-es év első El Clásicóját.

Zinédine Zidane fontosnak tartotta a baszkok elleni mérkőzést, s bár ismét Lucas Vazquez játszott jobbhátvédet, egyébként a legerősebbnek vélt tizenegy lépett pályára. Az Athletic Bilbao az első játékrészben kétgólos előnybe került, miután a Madrid túlságosan kényelmesen játszott. Az utolsó negyedóra kezdetén Karim Benzema szépített, a hajrában a madridiak kétszer is közel jártak a gólszerzéshez, a kapufát és a lécet is eltalálták, sőt a 95. percben egy vélt kezezés miatt büntetőt reklamáltak, de végül kikaptak 2–1-re.

A mérkőzés legjobb madridi játékosa, Marcos Asensio szerint az első félidőben nem találták a ritmust, a Bilbao pedig jól futballozott, a másodikban javult a Real, de nem volt szerencséje.

Noha a spanyol sajtó egyetért abban, hogy a négycsapatos szuperkupa egyetlen sztárcsapat számára sem kiemelkedő fontosságú, bírálja a madridi játékosokat az első félidőben mutatott kedvetlen játék miatt. Némileg ellentmondás, de Zidane azért kapott kritikákat, mert szokásához híven túlságosan ragaszkodott ezen a mérkőzésen is az alapembereihez, Valverde és Vinícius Júnior csak a 67., Mariano Diaz pedig a 88. percben kapott csak játéklehetőséget.

Bár december 1., a Sahtar Donyeck elleni kijevi vereség óta először szenvedett vereséget a Real Madrid, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Ez hasonlóan rossz széria, mint a novemberi, amikor bő három hét alatt öt mérkőzésből csak egyen tudott győzni.

Tavaly a Barcelona kapott ki a spanyol szuperkupa elődöntőjében, s az a látszólag nem sokat számító vereség Ernesto Valverde állásába került.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×