eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A MotoGP géposztályban versenyző, kilencszeres vb-győztes olasz Valentino Rossi, a Monster Energy Yamaha csapat tagja a motoros gyorsasági világbajnokság Katalán Nagydíjának szabadedzésén a Barcelona melletti montmelói pályán 2020. szeptember 25-én. A futamot szeptember 27-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Részletek az új magyarországi MotoGP-pályáról

A Hajdúnánás mellett épülő komplexumban gokart- és flat track versenypálya is lesz,

Kiírták a tervpályázatot a magyarországi MotoGP-futam megrendezésére alkalmas versenypálya megépítéséhez. A több pályát és az ezekhez kapcsolódó épületeket, kiszolgáló létesítményeket és azokat ellátó területeket magában foglaló komplexumra, amely Hajdúnánás külterületén épül majd meg, uniós közbeszerzésen keresnek tervezőt – írja a magyarepitok.hu.

A pálya üzemeltetését egy állami tulajdonú gazdasági társaság, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. látja el, amely 2021. február 19-ig várja a pályázatokat.

A nyertes pályázó feladata az autó- és motorsport versenypálya és a hozzá kapcsolódó multifunkciós autó és motorsport komplexum területének, valamint közlekedésének, kiszolgálásának és létesítményeinek megtervezése.

Az összesen 620 hektáros területen kialakítanak majd egy 4,4 kilométer hosszú versenypályát egy körülbelül 10 ezer négyzetméteres főépülettel. A főlelátók 12 ezer fő befogadására alkalmasak, míg a másodlagos lelátókon összesen 15-20 ezer fő tud majd helyet foglalni.

Az üzemeltetési és biztonsági épületek összesen körülbelül 5000 négyzetméteren helyezkednek el, míg a versenyrendezés épületei nagyságrendileg 2000 négyzetméteren. Ezenkívül 25 ezer parkolóhelyet alakítanak ki a területen.

Gokart versenypálya és épület is szerepel a tervek között, amely külön bérelhető pályával és épülettel egészül ki. Ezenkívül egy flat track versenypálya és épület kialakítása is cél.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×