eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. Elöl balról Szalai Ádám, középen a gólszerző Szoboszlai Dominik.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Többet jelent a Nemzetek Ligája-csoportelsőség, mint elsőre gondolnánk

A 2022-s katari labdarúgó-világbajnokságra kvalifikálás szempontjából szerdán este nagyon fontos győzelmet aratott Törökország felett a magyar válogatott. Egészen pici kis szerencsével akár még nyereségesebb is lehetett volna ez a 2–0-s diadal a Nemzetek Ligájában.

Szerdán este a Puskás Arénában a magyar válogatott 2–0-ra verte Törökországot, ezzel első helyen végzett a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában.

Amellett, hogy ezzel a nemzeti csapat a Nemzetek Ligája következő megmérettetésén már az A divízióban, Európa legerősebb csapataival mérkőzhet, sokkal hasznosabb hozadéka is van a csoportgyőzelemnek, amely befolyásolhatja, megkönnyítheti a kijutást a Katarban megrendezésre kerülő világbajnokságra – hívja föl a figyelmet az M4Sport.hu –, amit az alábbi kisfilm magyaráz részletesen:

Hogy ezt az esélyt megkaparinthassa a nemzeti tizenegy, az kell, hogy az előttünk álló hét válogatottból legalább hat csoportelső, vagy második legyen a vb-selejtezőkben, ami az erőviszonyokat figyelembe véve egyáltalán nem esélytelen.

December 7-én lesz Zürichben a katari vb európai selejtezősorozatának a sorsolása, amelyen a magyar válogatottat a harmadik kalapból fogják húzni, pedig egy (vastagabb) hajszálon múlott, hogy ne a másodikból sorsoljanak minket.

Emlékeztetőül: a 2020-s Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolásán még a negyedik cilinderből várhatta a fejleményeket a válogatott. Az akkori ranglista helyezések alapján a második legerősebb csoportba kerültünk. Végül, az akkori erősorrendnek megfelelően, a negyedik helyen végzett a csapat a kvintettben, de az utolsó mérkőzésig megvolt az esélye arra, hogy egyenes ágon kvalifikálja magát.

Számunkra ekkor kapott először komoly jelentőséget a Nemzetek Ligája, hiszen a sorozat első kiírásában még a C divízióban játszottunk, de az Eb-selejtezők alakulásának köszönhetően innen is sikerült bejutnunk az NL-ből az Eb-pótselejtezőbe, amelyet – már tudjuk – sikeresen vívott meg a nemzeti csapat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×