eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Szinte minden vb-t törölt az IIHF

Vas Márton: nehéz idők ezek, sajnos ez lesz a második szezon férfi világbajnokság nélkül.

A koronavírus-járvány miatt szinte minden világbajnokságot törölt a 2020/21-es idényben a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szerdai tanácsülésén.

Az illetékes testület egyhangúlag, a pandémia kitörése után létrehozott szakértői csoport ajánlására döntött így. Szinte mindenhol a világban beutazási tilalmak vagy szigorú karanténkötelezettségek vannak érvényben, a szervezők sem tudnák végezni a munkájukat, ezen kívül a nem felnőtt korcsoportokban a szülők sem biztos, hogy elengednék gyermekeiket - áll az IIHF szerdai közleményében.

Ami biztossá vált, hogy a magyar csapatok közül

  • a felnőtt férfi válogatott számára elmarad a májusi ljubljanai divízió I/A vb, valamint az U18-as fiúknak az áprilisi korosztályos vb (divízió I/B).
  • A női U18-as vb-t már korábban törölték. A női olimpiai selejtezőt szintén elhalasztották, így nem nyár végén, hanem a remények szerint novemberben kerül rá sor.

Az elit női vb-ről - amelynek elvileg áprilisban ad otthont Kanada egy év csúszással -, a május-júniusi minszki, rigai közös rendezésű férfi elit vb-ről, az áprilisi, egyesült államokbeli U18-as férfi elit vb-ről, valamint a 2021 augusztusára halasztott férfi olimpiai selejtezőről ezúttal nem született döntés, változatlanul a programban maradtak.

Az elit női vb-n és az ötkarikás selejtezőn a magyarok is érdekeltek.

A nemzetközi szövetség a december 25. és január 5. között esedékes, edmontoni elit junior-vb után ismét tanácskozik majd, hogy a tapasztalatok alapján áttekintse: a férfi, női és U18-as férfi elit vb megtartható-e a kiírt időpontban.

Vas Márton, a magyar szövetség (MJSZ) általános igazgatója az MJSZ honlapján elmondta: nehéz időket élnek meg, sajnos ez lesz a második szezon férfi világbajnokság nélkül, és az U18-as fiú vb is elmarad.

"A női A csoportos vb-t reméljük, hogy megtartják és nem maradunk tavasszal világbajnokság nélkül. De

az élet a világbajnokságok nélkül sem áll meg, hiszen mindkét válogatott versenyben van az olimpiáért.

Az olimpiai felkészülés jegyében ugyanúgy folytatjuk a munkát, ahogy eddig. A férfi és az U18-as válogatott kapcsán is felvettük a kapcsolatot több országgal, akik hasonló helyzetbe kerültek. Dolgozunk, hogy találjunk megfelelő kihívást tartogató mérkőzéseket mindegyik csapatunk számára" - tette hozzá Vas Márton.

Az általános igazgató az M1 aktuális csatornának később elmondta: az IIHF és a résztvevő csapatok képviselői múlt héten egyeztettek, ám a nemzetközi szövetség részéről csak január közepére ígéretek döntést, így az MJSZ-t meglepte a gyors határozat. Vas Márton hangsúlyozta: egyetérteni nem tudnak vele, ám elfogadják a világbajnokságok törlését.

Elárulta: a női válogatott programját nem változtatják meg, hiszen bíznak abban, hogy az A csoportos világbajnokságot megtartják.

Az IIHF ezúttal 18 tornát, összességében 28 eseményt törölt a 2020/21-es versenynaptárában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×