eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. Elöl balról Szalai Ádám, középen a gólszerző Szoboszlai Dominik.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Most már tisztább, hogy merre tart Szoboszlai Dominik

Az utolsó percekben Izlandnak lőtt káprázatos góljával kijuttatta a magyar válogatottat a jövő évi Európa-bajnokságra, és ez csak az egyik a sok említésre méltó momentum közül Szoboszlai Dominik karrierjéből. Már jó ideje terítéken a kérdés, hogy hova megy a húszéves magyar futballista a Salzburgból, most a játékos ügynöke, Esterházy Mátyás értékelte a helyzetét.

Az UEFA-nál a pótselejtezők legjobbja, az AS spanyol napilapnál a Real Madrid állítólagos érdeklődése miatt a címlapon (igaz, a spanyol klub úgy reagált a hírre, hogy egyelőre nem tervezik a húszéves magyar futballista szerződtetését) – kis túlzással fél Európa figyelemmel követi és szeretné saját csapatában tudni Szoboszlai Dominikot. Az átigazolási pletykák szerint az Arsenal, az AC Milan és a RB Leipzig is az erős érdeklődők közé tartozik. A 20 éves futballista lehetőségeiről és átigazolási stratégiájáról Esterházy Mátyás, a játékos ügynöke nyilatkozott a DIGI Sport híradójának.

„Most az a tendencia azért megfigyelhető, hogy ha van egy jó meccs – ami szerencsére elég sűrűn van –, akkor a különböző pletykák nagyon felerősödnek. A mi stratégiánk azonban nem változik egy-két ilyen mérkőzést követően. Sokkal inkább megerősödik a hitünk az eredetileg kidolgozott stratégiánkban és elképzelésünkben, mert ezek mind olyan visszajelzések, amik azt mutatják, hogy jó úton vagyunk” – mondta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Esterházy Mátyás.

A stratégia a tudatos építkezés, melynek következő lépcsője az öt európai topbajnokság egyikébe való igazolás lesz. „Függetlenül attól, hogy januárban vagy nyáron fog Dominik váltani – mondta Esterházy –,

a legfontosabb, hogy olyan helyre fog menni, ahol mi azt gondoljuk, hogy jó esélye lesz arra, hogy játsszon, és jó esélye lesz arra, hogy a Salzburgban megkezdett fejlődési ívét tovább húzza, mert számunkra ez a legfontosabb.

Nyilván azzal nem árulok el túl nagy titkot, ha azt mondom, egyre közelebb van Dominik ahhoz, hogy kinője az osztrák bajnokságot.”

Ez pedig a számokból is látszik. A játékosok becsült értékével foglalkozó Transfermarkt a Salzburg legértékesebb futballistájának tartja őt, a posztján pedig az ötödiknek a maga közel 30 millió eurós értékével. Az olasz Tuttosportnál pedig a második helyen áll a legjobb fiatal tehetség, a Golden Boy közönségszavazásán a Barcelona tinije, Ansu Fati mögött.

„Mi nagyon magasra pozicionáljuk őt, és szerintem láthatják az emberek, hogy ő minden héten bebizonyítja, hogy erre a szintre való, legyen szó bajnoki meccsekről, Bajnokok Ligája- vagy Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésekről” – fogalmazott a játékosügynök.

Esterházy Mátyás ügynökségénél pedig nemcsak Szoboszlai iránt lehetnek érdeklődők. „Én azt gondolom, hogy Kalmár Zsolt folyamatosan a klubjában és a válogatottban is bizonyítja, hogy nemzetközi szintű játékos, érte folyamatos érdeklődés van. Két év van hátra a szerződéséből, meglátjuk, hogy mit hoz a jövője, de én azt gondolom, hogy főleg a jövő évi Európa-bajnoksággal neki nagyon nagy esélye van arra, hogy visszatérjen az európai top 5 bajnokságok egyikébe” – mondta Esterházy Kalmárról, aki idén parádézott a szlovákiai DAC-ban, miközben korábban már szerepelt a német Lipcsében és a Frankfurtban is.

Az a cél Szoboszlai Dominiknál is, hogy topligába igazoljon, de hogy akár már télen megtörténik-e ez, arra bő két hónap múlva már választ kaphatunk.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×