INFORÁDIÓ 
2020. október 28. szerda
Simon, Szimonetta

póta georgina

asztalitenisz

spanyolország

Póta Georgina játszik a thaiföldi Liu Hszing-jin ellen a legjobb 64 közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság női versenyében a Hungexpón 2019. április 23-án. Póta meglepetésre kiesett.

Póta Georgina megegyezett egy spanyol klubbal

Infostart

A kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező az Infostartnak elmondta, hogy a Hujase Jaénban fog játszani, de a koronavírus-járvány miatt sok a bizonytalanság.

A Hujase Jaén spanyol asztaliteniszklub honlapján jelent meg, hogy Póta Georgina szerződést kötött a csapatukkal. Az egyesület írásában részletesen beszámol az első számú magyar női játékos eredményeiről, bemutatja karrierjét, valamint megjegyzi, hogy nagy segítségükre lesz az első osztályú bajnokságban, és a fiatal játékosaiknak inspiráló lesz a jelenléte.

A világranglistán öt éve a 14 helyen álló, a legfrissebb rangsorban 53. helyezett 35 éves játékos júniusban szült, és az őszt új helyen, a Budaörsnél kezdte.

Az Infostart érdeklődésére Póta Georgina elmondta, hogy a spanyol klubbal kötött megállapodás értelmében

a jövő évtől négy alkalommal áll majd a Hujase Jaén rendelkezésére, de a Budaörs mindenben elsőbbséget élvez.

„A Koronavírus-járvány miatt nagyon bizonytalan a helyzet, a spanyolok szerették volna, hogy már az ősszel játsszam kint – mondja az Infostart kérdésére Póta Georgina –, de

egyrészt a járványhelyzet tett ennek keresztbe, másrészt én sem szerettem volna a kislányommal ilyen korán bevállani az utat.

Viszont nagyon vonz, hogy a családommal ki-kimenjünk pár napra Spanyolországba, és hogy új csapatban, új bajnokságban is játsszak.”

Az asztaliteniszezőtől megtudtuk, hogy semmi konkrétum nincs még a jövő évi szereplését illetően, majd egyeztetnek róla a spanyol klubbal, ám nagyban korlátozhatja a lehetőségeket az esetleg nem javuló járványhelyzet.

A Budaörs játékosa úgy látja, a spanyol bajnokság nagyjából a német Bundesliga jelenlegi színvonalán van. A Hujase Jaénben lesz magyar társa, a szerbiai Erdélyi Annamária.

„Most már sokan játszanak több klubban – mondja Póta Georgina –, Annamari például Portugáliában él, a spanyol Hujase Jaén mellett portugál és görög csapata is van.”

Neki magának kettő, a Budaörs és a Hujase Jaén. Igaz, szülés után négy hónappal ez is bőven elégnek tűnik a külső szemlélőnek.

„A kislányom jól alszik – meséli a 13-szoros Európa-bajnoki dobogós anyuka. –

Korábban gyakran teljesen átaludta a délelőttöket, így tudtam nyugodtan edzeni, de most is általában 10-11-ig alszik.

Azért azt már látom, hogy a fogzással jöhetnek nehezebb időszakok.”

A szülés miatt nem lehetett volna ott az olimpiára nélküle is kvalifikáló magyar válogatottban, a tokiói játékok elhalasztásával viszont a spanyolországinál jóval messzebbi úti cél is várhat rá jövőre.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018