eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fucsovics Márton az orosz Danyiil Medvegyev ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien De Rosa

Fucsovics reméli, egy–két éven belül éléri a csúcsot, akár a top tízet is

Fucsovics Márton négy játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A magyar teniszező örül a bravúrnak, de innentől csak a következő feladatára koncentrál.

„Karrierem egyik legnagyobb győzelme a mostani, Grand Slam-tornán búcsúztattam a világranglista ötödik helyezettjét. De ettől még úgy fogom fel ezt a sikert, mint egy első körös győzelem a Roland Garroson, most már a következő edzésre és mérkőzésre koncentrálok, nem gondolom túl ezt az egészet" – idézte az Origo a magyar teniszeztő nyilatkoztatát, amit a Nemzeti Sportnak adott.

Hozzátette, idén ez volt a hatodik győzelme, és bár nem top tízes ellen nyert korábban, kiváló teniszezőkkel szemben jutott tovább.

Most már az élmezőnybe tartozók is ismerik, tisztelik, elfogadják, tudják, hogy veszélyes ellenfél, ezért neki sincs oka túlértékelni az első meccs sikerét

– fogalmazott.

„Huszonnyolc éves vagyok, remélem, tovább tudok javulni, és egy-két éven belül elérem a csúcsot, akár a top tízet is" – mondta Fucsovics Márton a lapnak, aki már előre is tekintett. A magyar teniszező a második fordulóban a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal találkozik majd.

„Úgy fogom fel ezt az estét, hogy megvan az első győzelem, amire lehet építkezni, de készülni, dolgozni kell tovább – most már a következő meccs a legfontosabb, nem az, ami Medvegyev ellen történt.”

A tudósítás felidézi, hogy a nyíregyházi sportoló eddig 14 alkalommal lépett pályára a legjobb tízben álló riválissal szemben és mindig alulmaradt. A hazai szövetség oldala, a huntennis.hu pedig azt emelte ki, hogy magyar férfi teniszező ezt megelőzően több mint 37 éve tudott ilyen bravúrt bemutatni: 1983 májusában Taróczy Balázs Hamburgban verte az akkori világelső Ivan Lendlt.

A rangsorban jelenleg 63. Fucsovics a Suzanne Lenglen Stadionban szinte végig remekül teniszezett, a vesztes harmadik szettet leszámítva uralta a találkozót, melynek még úgy is Medvegyev volt az esélyese, hogy korábbi három Roland Garros-fellépése is az első fordulóban ért véget és salakon tavaly, a barcelonai torna elődöntőjében nyert meccset legutóbb.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×